Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ostanimo doma (vaš namig z receptom): Po kosilo na bližnji travnik


Galerija okusov<strong> </strong>
1. 4. 2020, 11.00
Posodobljeno
02. 04. 2020 · 17:17
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzzzzzzregrat00009.jpg
Simbolna slika (foto: arhiv Lokalno.si)

##IMAGE-4074160##

Današnje kosilo naj sledi vrednoti: “Jej zdravo in uživaj naravno hrano. Podpiraj lokalno in ne pozabi na tradicionalno!” Najprej na bližnji travnik, nato pa v kuhinjo z našo sous-chefinjo Lidijo. Povprašali smo jo, “Zakaj je to njena najljubša spomladanska jed?” in pravi “Ta jed mi je najljubša, ker v meni zbudi nostalgičen občutek. Na domači mizi spomladi ni nikoli manjkalo regrata. Sicer je zelo nasitna, pa še vedno zdrava jed.” 

V mislih z vami, Lidija in Galeristi.

Topla regratova solata z ocvirki, jajci in krompirjem

Sestavine: 
Regrat
Jajca
Krompir
Ocvirki
Sol
Poper
Jabolčni kis
Bučno olje

Način priprave: 
Naberemo regrat in ga že v naravi kar se da dobro očistimo, doma pa ga še temeljito speremo pod vodo.
Skuhamo cel krompir, pustimo da se malce ohladi, ga olupimo in narežemo na kolobarje.
Skuhamo jajca, lahko trdo ali mehko kuhana, poširana, vse je odvisno kakšno teksturo imate najraje. Spustimo ocvirke in jih vroče dodamo regratu.
Dodamo tudi vse ostale sestavine in premešamo.
Če želite bolj zdravo verzijo jedi, lahko ocvirke tudi izpustite. ;)

Dober tek! :)

cloud

Trenutno

13 °C

Oblačno

četrtek, 22. 5

Deževno

11 / 19 °C cloud-rain

petek, 23. 5

Deževno

9 / 13 °C cloud-rain

sobota, 24. 5

Delno oblačno

6 / 18 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.