Pica, da te kap!

22.4.2018 | 13:30

Pica, da te kap!

Na sobotni večer, 14. aprila 2018, smo povabili člani Kulturnega društva Dvor v goste Kulturno društvo Leskovec pri Krškem. Njihova gledališka skupina se je v večnamenski dvorani na Dvoru predstavila s komedijo Pica, da te kap! Pod režijo pikantne komedije se je podpisala Vesna Šinko.

Komedija govori o sostanovalki Juliji in Ani. Obe sta razočarani nad trenutnim življenjem. Medtem ko Julija skrito bolečino ob izgubi službe in bes nad moškimi tolaži s pijačo in glasno glasbo, bi Ana svojo žalost rada tešila s hrano. Ano je namreč fant zapustil in se vrnil k svoji ženi. Vsa panična išče hrano po stanovanju. In ker hrane ni, dekleti pokličeta pico, ki jo dostavi privlačen dostavljalec pice.

Z nič hudega slutečim dostavljalcem pice, spijeta pivo. Zafrustrirani punci pa hočeta nad njim izživeti ves gnev in bes, ki ga čutita do moških – in ga posiliti. Jezni, besni in na trenutek hudobni dekleti na koncu spoznata, da revež ni nič kriv in da je čisto v redu fant.

Publika v večnamenski dvorani je bila deležna divjega, jeznega ter hkrati smešnega reagiranja razočaranih žensk do moških ter razmišljanja o ženskih dilemah sodobnega sveta.

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor

Galerija

_zzdvor (1)
_zzdvor (10)
_zzdvor (11)
_zzdvor (12)
_zzdvor (13)
_zzdvor (14)
_zzdvor (15)
_zzdvor (16)
_zzdvor (17)
_zzdvor (18)
_zzdvor (19)
_zzdvor (2)
_zzdvor (20)
_zzdvor (21)
_zzdvor (22)
_zzdvor (23)
_zzdvor (3)
_zzdvor (4)
_zzdvor (5)
_zzdvor (6)
_zzdvor (7)
_zzdvor (8)
_zzdvor (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava