Novi diplomanti Fakultete za turizem

17.6.2022 | 14:00

Novi diplomanti Fakultete za turizem
Novi diplomanti Fakultete za turizem
Novi diplomanti Fakultete za turizem
Novi diplomanti Fakultete za turizem
Novi diplomanti Fakultete za turizem
Novi diplomanti Fakultete za turizem
Novi diplomanti Fakultete za turizem

Nova generacija 38 diplomatov in magistrov brežiške Fakultete za turizem Univerze v Mariboru je v sredo, 15. 6. 2022, prejela diplomske listine na slovesni podelitvi diplom. Listine jim je izročil dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr. Boštjan Brumen.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je letos, 15. 6. 2022, dobila sedmo generacijo diplomantov visokošolskega strokovnega, univerzitetnega in magistrskega študijskega programa Turizem, ki so svoje diplomske in magistrske listine prejeli v slovesnem ambientu Viteške dvorane brežiškega gradu. 21 diplomantom visokošolskega strokovnega študijskega programa, 14 diplomantom univerzitetnega in 3 diplomantkam magistrskega študijskega programa, ki so diplomirali med marcem 2021 in februarjem 2022, je diplomske in magistrske listine podelil dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Boštjan Brumen.

Diplomante je na prireditvi nagovoril tudi gospod Ivan Molan, župan Občine Brežice, ki je poudaril dobro medsebojno sodelovanje fakultete in Občine, ki tudi zaradi tega postaja turistično še bolj prepoznavna, po novem kot ena izmed štirih destinacij v Sloveniji, ki se ponašajo z najvišjim znakom Slovenija Green Destination Platinum.

Napolnjeno viteško dvorano Posavskega muzeja Brežice je nagovoril tudi predstavnik študentov, diplomant univerzitetnega študijskega programa Mark Zgrinskić, ki se je v svojem govoru zahvalil vsem, ki so sodelovali in pomagali pri njihovem uspehu ter se tudi hudomušno ozrl na skupne študentske dni.

Prireditev sta s svojimi pevskimi točkami popestrila Klara in Lovro, duet, ki prihaja iz lokalnega okolja, prireditev pa je povezovala doc. dr. Barbara Pavlakovič. Druženje so prisotni, po dveh letih podelitev brez gostov, nadaljevali v sproščenem vzdušju na prečudovitem grajskem dvorišču brežiškega gradu.

Ponosni smo na generacijo 2022, diplomantkam in diplomantom ter magistricam ob tej priložnosti še enkrat iskreno čestitamo za njihov uspeh in jim želimo veliko sreče, vztrajnosti na nadaljnji poti ter dobro unovčenje pridobljenega znanja.

Seznam diplomantov in njihovih zaključnih nalog

Visokošolski strokovni študijski program Turizem:

Nina Andrejč je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Mitje Gorenaka z naslovom Receptor v turizmu 4.0.

Rebeka Bašek je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Turnšek in somentorstvom izr. prof. dr. Boštjana Brumna z naslovom Instagram kot platforma za promocijo turistične destinacije.

Mojca Borko je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Saše Zupan Korže z naslovom Razvoj festivala: preučitev obstoječega koncepta programa festivala Ment Ljubljana.

David Boršo je diplomiral pod mentorstvom izr. prof. dr. Jasne Potočnik Topler z naslovom Literarni turizem v Občini Vrhnika: primer Ivana Cankarja.

Kaja Budič je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Saše Zupan Korže z naslovom Posledice COVID-19 na delo in gostoljubnost hotelskega osebja v Termah Čatež d.d..

Anđela Burger je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Marjetke Rangus z naslovom Analiza stanja za pripravo strategije razvoja turizma v Občini Šentjernej.

Petra Garašić je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Turnšek z naslovom Sobe pobega kot orodje za interpretacijo zgodovine in spodbujanje timskega dela: primer Enigmariuma, skrivnost zagrebške čarovnice.

Sara Golob je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Borisa Prevolška z naslovom Analiza turizma kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji in raziskava samooskrbe turističnih kmetij v Slovenskih goricah.

Žan Jančar je diplomiral pod mentorstvom doc. dr. Borisa Prevolška z naslovom Analiza športnega turizma in potencial za nadaljnji razvoj Soboškega jezera.

Senta Jeler je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Milice Rančić Demir z naslovom Prilagoditev hotelske ponudbe pri izvajanju priprav športnikov invalidov v Termalno Panonski Sloveniji.

Dominik Jona je diplomiral pod mentorstvom izr. prof. dr. Marka Koščaka, somentorstvom asist. Nejca Pozveka in delovno mentorico Elo Horvat z naslovom Dediščinski turizem v občini Beltinci ter pomen pristnosti tradicionalnih dogodkov v turizmu za lokalno okolje.

Lara Lešnjek je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Tanje Lešnik Štuhec z naslovom Analiza stanja in oblikovanje vodenega turističnega doživetja z interpretacijo rudarske dediščine Zasavja.

Arinna Marin je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Črtomirja Matejka in somentorstvom asist. Tomija Špindlerja z naslovom Analiza turistične ponudbe občine Slovenska Bistrica s poudarkom na športnem turizmu.

Katja Medja je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Borisa Prevolška z naslovom Analiza ponudbe športnega turizma v Mestni občini Kranj in potencial za nadaljnji razvoj.

Sara Mlakar je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Turnšek z naslovom Humor o turizmu med krizo COVID-19: analiza Facebook objav v skupinah, namenjenih popotnikom.

Sanja Pavlović je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Marjetke Rangus z naslovom Analiza turističnih potencialov mesta Aranđelovac in izdelava predlogov za izboljšavo turistične ponudbe.

Lusinda Petrišič je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Mojce Kompara Lukančič z naslovom Pomen znanja italijanskega jezika v Posavju za zaposlene v turizmu.

Matija Režonja je diplomiral pod mentorstvom izr. prof. dr. Jasne Potočnik Topler in somentorstvom asist. Tomija Špindlerja z naslovom Vloga Grossmannovega festivala pri razvoju turizma v Prlekiji.

Kaja Šetinc je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Turnšek in somentorstvom asist. Tjaše Alegro z naslovom Zgodbarjenje v turistični promociji na Youtubu v času COVID-19.

Barbara Šoško je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Borisa Prevolška z naslovom Zadovoljstvo turistov s ponudbo turističnih kmetij na območju občine Brežice.

Zala Tratnik je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Turnšek z naslovom Trženje destinacijskih porok kot orodje destinacijskega marketinga Slovenije.

Univerzitetni študijski program Turizem:

Ana Agrež je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Andreje Trdina z naslovom Pametni telefon in spremembe turističnih izkustev: učinki prelitja.

Sarah Dizdarić je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Turnšek z naslovom Estetski rad u turizmu etička dilema.

Urška Franc je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Turnšek z naslovom Spominki in turizem: motivi za nakup in pomen podobe destinacije pri izbiri spominkov.

Andreja Gošek je diplomirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Marka Koščaka z naslovom Trajnostni razvoj turizma na območju Himalaje - Manaslu.

Luka Gošek je diplomiral pod mentorstvom doc. dr. Saše Poljak Istenič z naslovom Vključevanje kulturne dediščine v turistično ponudbo Občine Sevnica.

Hana Jutriša je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Tanje Lešnik Štuhec z naslovom Analiza destinacije Mali Lošinj po ETIS in GSTC kazalnikih trajnostnega razvoja in vizija prihodnega poslovanja.

Matic Plankar je diplomiral pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Turnšek z naslovom Uporabnost »jaz sporočila« pri reagiranju na pritožbe gostov – mnenje receptorjev.

Nika Prevodnik je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Saše Poljak Istenič in somentorstvom asist. Vite Petek z naslovom Filozofija restavracije Tri lučke in njena prepoznavnost v turizmu.

Marija Pristaš je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Andreje Trdina in somentorstvom asist. Tjaše Alegro z naslovom Prikaz van life življenjskega stila in konstrukcija turističnega pogleda na Instagramu.

Mira Reljić je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Saše Poljak Istenič z naslovom Vloga dediščine v turistični ponudbi Občine Bihać.

Maja Vodišek je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Tanje Lešnik Štuhec in somentorstvom doc. dr. Milice Rančić Demir z naslovom Analiza in smernice trajnostnega poslovanja glamuroznih kampov v Sloveniji.

Mark Zgrinskić je diplomiral pod mentorstvom izr. prof. dr. Jasne Potočnik Topler z naslovom Prikaz Toskane v filmu Under the Tuscan sun (Pod toskanskim soncem).

Patricija Zorič je diplomirala pod mentorstvom doc. dr. Andreje Trdina in somentorstvom asist. Tjaše Alegro z naslovom Raba in pomen razglednic v dobi digitalnih medijev.

Domen Zupan je diplomiral pod mentorstvom doc. dr. Črtomirja Matejka z naslovom Razvoj turistične ponudbe plezališča Kotečnik.

Magistrski študijski program Turizem:

Nadja Mlakar je magistrirala pod mentorstvom doc. dr. Saše Zupan Korže z naslovom Trendi sodobnega turizma: potovanje s hišnimi ljubljenci ali varstvo v hotelu za živali?

Lea Plahuta je magistrirala pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Turnšek in somentorstvom doc. dr. Joséja-Carlosa Garcíe-Rosella z naslovom Etični diskurzi Airbnb živalskih izkušenj.

Urška Senčar Hočevar je magistrirala pod mentorstvom doc. dr. Saše Poljak Istenič in somentorstvom doc. dr. Barbare Pavlakovič z naslovom Kulinarična dediščina Zasavja in njeno vključevanje v sodobno turistično ponudbo.

Fakulteta za turizem
Foto: Luka Rudman

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava