Plesalci PD Imani na SP v hip-hopu in poppingu v Gradcu

2.11.2022 | 09:20

Plesalci PD Imani na SP v hip-hopu in poppingu v Gradcu

V tednu pred jesenskimi počitnicami, in sicer 26. in 27. oktobra 2022, so se hip hop tekmovalke udeležile svetovnega prvenstva v hip hop-u in popping-u v Gradcu, kamor so se uvrstile: Julija Pavlič in Larisa Putrih Šetinc v kategoriji hip hop duo otroci ter Hana Lopatič in Pika Dukič v kategoriji hip hop duo člani. Dekleta so tekmovala pod koreografskim vodstvom Valentine Zajtl, ker pa je odsotna, je z njimi trenirala in jih na svetovnem prvenstvu spremljala Tjaša Oštir.

V sredo sta led prebili članici Hana in Pika. Že ob vstopu v dvorano so imela dekleta zelo dober občutek, saj je bilo vzdušje v dvorani naravnost fantastično. Hana in Pika sta se borili v konkurenci z več kot 110-imi pari. Vsi so se predstavili v zelo dobri formi, zato je bilo veselje ob uvrstitvi v naslednji krog nepopisno. V naslednjem krogu sta imeli tako imenovani »re-dance« (zaplesali sta ponovno znotraj istega kroga), saj je 15 parov imelo isto število točk, za uvrstitev naprej pa je bilo prostora le za nekaj parov – ampak njima je uspelo. Uvrstili sta se v četrtino finala, kjer se je borilo samo še 25 parov. Že ob tem uspehu smo bili vsi v društvu zelo ponosni, občutke ob uvrstitvi na 17. mesto pa se z besedami ne da opisati.

V četrtek sta bili na sporedu Julija in Larisa. Tudi med otroškimi dvojicami je bilo več kot 110 parov. Dekleti sta komaj čakali, da stopita na oder in pokažeta, kaj znata. Z neverjetno energijo sta prepričali sodnike in se uvrstili v naslednji krog. V vsaki minuti, ki sta jo odplesali, sta dali vse od sebe, vendar se je borba v tem krogu zanju žal končala. Tekmo sta tako zaključili na odličnem 33. mestu in na njun uspeh smo vsi zelo ponosni.

Vsem tekmovalkam in njihovim trenerkam še enkrat iskreno čestitamo za odlične rezultate!

PD Imani

Galerija

_Imani (1)
_Imani (2)
_Imani (3)
_Imani (4)
_Imani (5)
_Imani (6)
_Imani (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava