Davor Radolfi na Aktualu: Motorno olje na solati?

22.4.2024 | 12:00

Davor Radolfi na Aktualu: Motorno olje na solati?
Davor Radolfi na Aktualu: Motorno olje na solati?
Davor Radolfi na Aktualu: Motorno olje na solati?

Na Aktual je prišel vedno dobrodošel dobrovoljni Dalmatinec Davor Radolfi, mojster sončnih balad in latino ritmov. Tamara Goričanec in Rudi Sieger sta ga veselo sprejela in mu postavila kar nekaj zagonetnih vprašanj, pri katerih se je dobro držal. V studiu je bilo veliko smeha in dobre volje.

Davor obožuje Slovenijo, zato ga je Tamara vprašala, katere naše destinacije so mu najljubše. Povedal je, v Sloveniji nastopa že od leta '87, da je bil že na Triglavu in tudi v Planici. Obožuje tudi pristno slovensko hrano, rad ima telečjo pečenko s praženim krompirjem, povabili so ga tudi v društvo ljubiteljev te jedi. Pozimi pa ima rad krvavice in pečenice z zeljem in ajdovimi žganci.

S prijateljem, pokojnim pevcem Oliverjem Dragojevićem sta nekoč pri nas jedla pečenko in krompir, zraven pa solato in oba sta se čudila temni steklenički olja, ki so jo ponudili zraven. Šalila sta se, da je to morda motorno olje. Ko pa sta ga poskusila v solati, sta takoj zaprosila za dve steklenici tega okusnega olja za domov. In tako je bučno olje prišlo tudi v njune dalmatinske domove.

Če boste kje v Dalmaciji srečali naše bučno olje, potem boste vedeli, kdo ga je prvi prinesel iz Slovenije.

A. S.
Foto: Neja Jesenko

Galerija

_zzRadolfi (01)
_zzRadolfi (02)
_zzRadolfi (03)
_zzRadolfi (04)
_zzRadolfi (05)
_zzRadolfi (06)
_zzRadolfi (07)
_zzRadolfi (08)
_zzRadolfi (09)
_zzRadolfi (10)
_zzRadolfi (11)
_zzRadolfi (12)
_zzRadolfi (13)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava