Dan brez avtomobila začeli z jutranjo vadbo v mestu

24.9.2016 | 14:30

Dan brez avtomobila začeli z jutranjo vadbo v mestu
Dan brez avtomobila začeli z jutranjo vadbo v mestu

V mestnem jedru Brežic, ki je bilo v četrtek zaprto za promet, se je z jutranjo telovadbo 1000 gibov pod vodstvom Ernesta Sečna pričel zdrav in razgiban Dan brez avtomobila. Vadečim se je pridružil tudi župan občine Brežice Ivan Molan, ki je pozdravil zbrane in si ogledal tudi ostale aktivnosti v mestu, ki so se jih udeležili osnovnošolci iz OŠ Brežice in OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova.

Evropski teden mobilnosti v Brežicah

Občina Brežice je v sodelovanju s partnerji projekta (po abecednem vrstnem redu: Ekonomska in trgovska šola Brežice, Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru, Gimnazija Brežice, Integral Brebus Brežice d.o.o., Plesno društvo IMANI, Policija, Posavski muzej Brežice, Savaprojekt Krško d.d., Splošna bolnišnica Brežice, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Zavod za šport Brežice, Zdravstveni dom Brežice) pripravila različne aktivnosti, s katerimi želi spodbujati zdrav življenjski slog, več gibanja in druženja, uporabo koles, hoje peš in uporabo javnih prevoznih sredstev.

V času Evropskega tedna mobilnosti je potekal tudi dogodek Medgeneracijska mobilnost, v sklopu katerega so dijaki Gimnazije Brežice obiskali Dom starejših občanov v Brežicah in se s stanovalci doma, ki uporabljajo invalidske vozičke, odpravili na sprehod in druženje.

Program Dneva brez avtomobila je ponujal jutranjo vadbo 1000 gibov za vse, mimoidoči so prejeli jabolka in kresničke, osnovnošolci pa so se udeležili delavnice plesa, telovadbe pod vodstvom fizioterapevtke, preizkusili so se na kolesarskem poligonu, se seznanili s pomenom gibanja in zdrave prehrane za zdravje črevesa (program Svit), risali so na ulici, ogledali so si avtobus in električno polnilnico ter električni avtomobil, udeležili so se tudi delavnice Fakultete za šport in ustvarjalnice Posavskega muzeja Brežice.

Kabinet župana

Galerija

Delavnica v Posavskem muzeju Brežice
Ekipa aktivnih športniv in športnikov
Jutranja vadba 2
Jutranja vadba
Medgeneracijska mobilnost 1
Medgeneracijska mobilnost 2
Osnovnošolci so se seznanili z avtomobilom na električni pogon
Plesno društvo Imani v akciji
Podjetje Integral Brebus je predstavilo pravila varne vožnje
Poligon za kolesarje
Risanje na ulici
Spoznavanje pomena gibanja za zdrava prebavila
Spretnostni poligon
Telovadila sta Gvido in župan
Vaje pod vodstvom fizioterapevtke
Zdrava malica
Župan je pozdravil vse zbrane telovadke in telovadce

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava