Spletni arhiv

Začetni datum: sreda, 20.9.2023

Ženini in neveste razigrani na prvi obletnici; Blaž postal podjetnik
sre, 20.9.2023 (14:40) — Lokalno aktualno
Minilo je eno leto od tedaj, ko so se na prvi večerji spoznali udeleženci eksperimenta Poroka na prvi pogled. Nekateri so zaljubljeni, drugi srečno samski, tretji pa stopajo po novi poslovni poti …

DL: Spontanost velikega Šerbedžije, zapel Slakovo ''V dolini tihi''
sre, 20.9.2023 (14:00) — Lokalno aktualno
Občinstvo na novomeških Muzejskih vrtovih je bilo nad odprtjem Festivala novomeško poletje navdušeno. Igralska legenda svetovnega kova, glasbeni ustvarjalec in izjemen interpret Rade Šerbedžija, je z zasedbo Zapadni kolodvor na magičnem razprodanem koncertu ob odprtju očaral s svojim značilnim glasom ter z interpretacijo svojih skladb in pesmi njegovih velikih, žal, že pokojnih prijateljev, vse skupaj pa začinil z anekdotami in s humorjem. Pri tem ni pozabil omeniti, da je v Novo mesto pred leti pogosto prihajal na obisk k sinu, ki je tu služil vojaščino, domača mu je razkošna preproščina Bele krajine, prevzet pa je bil tudi nad koncertnim prostorom, umeščenim nad novomeške strehe s pogledom na Kapitelj.

Umetna sladila: Kaj vse vsebujejo dietne pijače, da naredijo tako zmešnjavo?
sre, 20.9.2023 (13:30) — Lokalno aktualno
Kozarec dietne pijače naredi v eni sami uri v našem telesu popolno zmešnjavo: kopiči maščobe, napada zobe, na možgane pa učinkuje podobno kot kokain. Je to res?

Krki zlato in srebrno priznanje GZS za inovacije
sre, 20.9.2023 (12:40) — Vaša zgodba
V Krki se zavedamo, da je, ko gre za zdravje, dovolj dobro le najboljše. Zato skrbno načrtujemo nastajanje zdravil in pri tem čim bolj upoštevamo potrebe bolnikov in nova znanstvena spoznanja. Za dve odlični inovaciji so Krkini strokovnjaki sinoči na Dnevu inovativnosti Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) prejeli zlato in srebrno priznanje GZS za najboljše inovacije – zlato priznanje za skupino zdravil za uravnavanje sladkorne bolezni tipa 2 in srebrno priznanje za celovit sistem obvladovanja referenčnih substanc.

DL: Tri srčne dame
sre, 20.9.2023 (11:45) — Lokalno aktualno
Na ribniku Prilozje v Beli krajini smo na srečanju krvodajalcev metliške občine fotografirali tri dame, ki se vsaka po svojih močeh trudijo, da je življenje lepše. To so (od leve proti desni) sekretarka RK Metlika Zalka Klemenčič, predsednica Rdečega križa Metlika Mojca Stopar Zevnik in metliška županja Martina Legan Janžekovič. S krajšo slovesnostjo so zaznamovali 70 let organiziranega krvodajalstva. V občini Metlika je evidentiranih 2.540 krvodajalcev, kar 1.540 pa je aktivnih. Letno se na darovanje odzove do 700 krvodajalcev in do 40 novih, ki to pomembno življenjsko tekočino darujejo prvič. V metliški občini se lahko pohvalijo, da imajo kar pet krvodajalcev, ki so kri darovali več kot 100-krat. Letno organizirajo tri redne in eno izredno akcijo.

FOTO: Na Artiških dnevih dišalo po golažu
sre, 20.9.2023 (11:00) — Vaša zgodba
Tudi letos je TD Artiče izvedlo tradicionalni pohod ter tekmovanje v kuhanju golaža. Pohod je letos po izjavi predsednika TD Artiče Primoža Mlakarja prvič potekal po energijski sadjarski poti skozi Arnovo Selo, udeležilo pa se ga je preko 140 pohodnikov. Prireditev je bila dvodnevna, v soboto so izvedli nogometni turnir (tekmovalo je devet ekip), v nedeljo pa je sledil pohod.

Srčni Aktualovec je postal železni mož: Najbolj boleč in hkrati najlepši dogodek
sre, 20.9.2023 (10:10) — Lokalno aktualno
Rudi Sieger, zapriseženi Aktualovec, radijski in televizijski voditelj na Aktualu, Rudi, ki se spozna na družbene medije, Rudi, ki se spozna na vse, Rudi, ki ima rad svoje sodelavce in sodelavci njega … ta Rudi je ugotovil, da se v življenju da doseči vse, kar si resnično želiš. S trdo disciplino in delom, seveda.

Varno na kolesu: Učenci OŠ Šmihel opravili servis koles
sre, 20.9.2023 (09:30) — Vaša zgodba
Osnovna šola Šmihel je za sodelovanje v razpisu programa Varno na kolesu osvojila 2. mesto v aktivnosti zbiranja prekolesarjenih kilometrov. Za svoj izjemen dosežek – prekolesarjenih skoraj 8000 km – so si prislužili servis koles, ki jim ga je v sodelovanju z družbo Butan plin podarila Zavarovalnica Triglav.

Kegljaško društvo Vodnjak z Mednarodnim nočnim turnirjem
sre, 20.9.2023 (08:50) — Vaša zgodba
Kegljaško društvo Vodnjak je v soboto, 16.9.2023, s podelitvijo nagrad najboljšim zaključilo 7. Mednarodni kegljaški turnir pod UV svetlobo – Nočni turnir.

Uspešen začetek nove sezone v BK Mirna
sre, 20.9.2023 (08:20) — Vaša zgodba
Na Mirni je v začetku septembra oz. na 1. šolski dan potekal svetovni kadetski pokal: 29. TEM Mirna U17 & Youth International 2023. Mirnski badmintonisti so nastopili z desetimi igralci v štirih starostnih kategorijah od 11 do 17 let. Na samem tekmovanju je na Mirni nastopilo 80 tekmovalcev, v Mokronogu pa 160, kateri so kasneje v nedeljo na finalnih tekmah nastopili tudi na Mirni. Skupno je na tekmovanju sodelovalo 14 držav.