FOTO: Sevniški karatlon

1.6.2022 | 08:20

FOTO: Sevniški karatlon
FOTO: Sevniški karatlon
FOTO: Sevniški karatlon

Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost."

V ponedeljek, 30. maja 2022, je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, organiziral tradicionalni «Sevniški KARATLON – pozdrav poletju«, športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je  bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in rekviziti, ki jih uporabljajo v karateju. Zaradi večjega števila prijavljenih je organizator razdelil udeležence Karatlona v dve starostni skupini. Najprej so se v Karatlonu preizkusili otroci stari 4 do 7 let, uro kasneje pa še osnovnošolci nižjih razredov, starih do 11 let.

Ob zaključku sevniškega KARATLONA so vsi udeleženci od organizatorja prejeli praktične nagrade, ki jih je prispevala Športna unija Slovenije. Vodstvo Kluba borilnih veščin Sevnica pa je vsakemu udeležencu za uspešno premagane ovire podelila še diplomo in medaljo. Veselje otrok je bilo nepopisno!

Vidimo se na naslednjem sevniškem KARATLONU decembra 2022.

»Slovenija v gibanju je vseslovenski program Športne unije Slovenije z namenom povezovanja in podpore  organizatorjev športno rekreativnih prireditev in vadb, promocije njihovih dogodkov in spodbujanja gibanja med različnimi generacijami. Projekt se izvaja na nacionalni ravni skozi celo leto, rekreativci lahko izbirajo med širokim naborom različnih prireditev v spletnem koledarju Slovenija v gibanju.«

Klub borilnih veščin Sevnica: www.kbv-sevnica.org

S športnimi pozdravi!

KBV Sevnica

Galerija

_zsevnica (01), _zsevnica__01_
_zsevnica (02), _zsevnica__02_
_zsevnica (03), _zsevnica__03_
_zsevnica (04), _zsevnica__04_
_zsevnica (05), _zsevnica__05_
_zsevnica (06), _zsevnica__06_
_zsevnica (07), _zsevnica__07_
_zsevnica (08), _zsevnica__08_
_zsevnica (09), _zsevnica__09_
_zsevnica (10), _zsevnica__10_
_zsevnica (11), _zsevnica__11_
_zsevnica (12), _zsevnica__12_
_zsevnica (13), _zsevnica__13_
_zsevnica (14), _zsevnica__14_
_zsevnica (15), _zsevnica__15_
_zsevnica (16), _zsevnica__16_
_zsevnica (17), _zsevnica__17_
_zsevnica (18), _zsevnica__18_
_zsevnica (19), _zsevnica__19_
_zsevnica (20), _zsevnica__20_
_zsevnica (21), _zsevnica__21_
_zsevnica (22), _zsevnica__22_
_zsevnica (23), _zsevnica__23_
_zsevnica (24), _zsevnica__24_
_zsevnica (25), _zsevnica__25_
_zsevnica (26), _zsevnica__26_
_zsevnica (27), _zsevnica__27_
_zsevnica (28), _zsevnica__28_
_zsevnica (29), _zsevnica__29_
_zsevnica (30)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava