Raziskovanje in organizacijski razvoj tema 8. znanstvene konference Nove paradigme organizacijskih teorij

18.3.2023 | 09:30

Raziskovanje in organizacijski razvoj tema 8. znanstvene konference Nove paradigme organizacijskih teorij

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu v sodelovanju s Fakulteto za management Univerze na Primorskem, Fakulteto za informacijske študije v Novem mestu, Fakulteto za industrijski inženiring Novo mesto in Visoko šolo za upravljanje podeželja GRM Novo mesto organizirala virtualno 8. znanstveno konferenco Nove paradigme organizacijskih teorij 2023 z naslovom Raziskovanje in organizacijski razvoj. Na konferenci je bilo predstavljenih 13 prispevkov 20 avtorjev, mladih doktorjev znanosti, doktorskih študentov ter profesorjev in raziskovalcev tako iz domače Fakultete za organizacijske študije v Novem mestu kot tudi drugih fakultet in organizacij. Namen konference je bila izmenjava najnovejših spoznanj in akademskih razmišljanj v okviru raziskovanja in predvsem organizacijskega razvoja.

Konferenco so začeli s plenarnim forumom z naslovom Prihodnost raziskovanja v organizacijskih vedah, ki ga je vodil zasl. prof. dr. Milan Ambrož. Preko zgodovinskega pregleda organizacijskega razvoja, teorij, pristopov ter spremenjenih paradigm, je predstavil najnovejše trende raziskovanja v organizacijskih vedah.

V duhu uvodnega foruma so bili na konferenci ob osredotočanju v večplastne razsežnosti raziskovanja predstavljeni različni vidiki ključnih »gradnikov nove paradigme organizacijskih teorij«, med drugim trajnostno ravnanje, uvajanje tehnologij industrije 4.0, vitka proizvodnja, PERMA model, silosni efekti, prepoznavanje dejavnikov tihe odpovedi, vplivi stilov vodenja, dimenzije kakovosti, duhovnost, informatizacija v podporo odločanju, organiziranost presejalnih programov, raven uporabe računalniškega programa in druge tematike.

Kot ključna ugotovitev konference je bila prepoznana potreba nujnosti raziskovanja za uspešno obvladovanje sprememb in osredotočenost raziskovanja glede na aktualne trende organizacijskega raziskovanja.

Predstavljene prispevke na konferenci si lahko ogledate na spletni strani konference.

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava