Liga Nova KBM: Krka bo proti Šentjurju lovila sedmo zaporedno zmago

15.11.2023 | 08:20

Jairus Hamilton (Krka) na prvi tekmi s Šentjurjem (Foto: KK Krka/Drago Perko)

Jairus Hamilton (Krka) na prvi tekmi s Šentjurjem (Foto: KK Krka/Drago Perko)

Košarkarji Šentjurja bodo drugo domačo in tekmo desetega kola danes gostili v dvorani na Ponikvi, nasproti bo stala vodilna Krka, ki še ne pozna poraza.

Nasprotnika sta se v aktualni sezoni Lige Nova KBM že srečala, v uvodnem kolu je Krka slavila visoko zmago. Kar šest košarkarjev Krke je takrat doseglo dvomestno število točk, najbolj razpoložen pa je bil Jairus Jerome Hamilton, ki je prispeval 21 točk (5 skokov). Varovanci Petra Markovinoviča so se hitro pobrali in zabeležili štiri zaporedne zmage, na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah pa so priznali premoč Iliriji in košarkarjem Gorenjske gradbene družbe Šenčur.

Izjava pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Krke:
»Šentjur je po slabem uvodu v sezono in tekmi v Novem mestu pokazal pravi obraz. Nanizal je dobre izide, se povzpel na lestvici in je na mestih, ki vodijo v končnico. Sploh prva petorka, katere vodja je Luka Lapornik, eden od najboljših igralcev v ligi v tem trenutku, je kakovostna. Mi bomo za zmago morali pokazati svoj karakter in se pobrati po nokavtu s Cibono. Smo v težki situaciji, a ravno to so trenutki, ko se pokaže, kdo je kdo, z mano na čelu. Narediti moramo vse, da ostanemo neporaženi.«

mk

Zvočni zapisi

Gašper Okorn

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava