Študij in kariera v turizmu s Fakulteto za turizem

21.2.2024 | 10:30

Študij in kariera v turizmu s Fakulteto za turizem
Študij in kariera v turizmu s Fakulteto za turizem
Študij in kariera v turizmu s Fakulteto za turizem

Minuli petek in soboto so po vsej Sloveniji potekali informativni dnevi. Dijaki so iskali še zadnje informacije, kam usmeriti svoje nadaljnje šolanje. Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru, z sedežem v Brežicah, so za bodoče študente v treh terminih v živo in enem spletnem, pripravili informativne predstavitve in vsebine o študiju in raznoliki karieri v turizmu.

Turizem, se je ponovno izkazal kot zelo odporna, dinamična in perspektivna panoga, ki ponuja številne priložnosti za raznolike zaposlitve in kariere, kar je v svojem uvodnem pozdravu poudarila tudi dekanica Fakultete za turizem, dr. Marjetka Rangus.

Na informativnih dnevih so poleg obeh rednih dodiplomskih študijskih programov, univerzitetnega »Turizem: Sodelovanje in razvoj« in visokošolskega strokovnega programa »Sodobne turistične prakse«, prikazali tudi številne priložnosti, ki jih nudi študij turizma. Najpomembnejše so prav zagotovo vezane na povezovanje z okoljem in s prakso, saj študente preko praktičnega usposabljanja, terenskih vaj, mednarodnih izmenjav, študentskih projektov in gostov iz gospodarstva pripravljajo na njihove kariere v turizmu. Te pa so lahko zelo atraktivne, dinamične in predvsem raznolike, kar so tudi dokazali diplomanti Fakultete s predstavitvami svojega poklica z video javljanjem. Diplomanti, sedaj zaposleni; v prodaji mednarodne hotelske verige, kot vodja projektov dogodkov, organizator potovanj, turistični informator, svetovalec na ministrstvu, kot lifestyle manager v največjem concierge klubu na svetu, so dijakom predstavili nekatere izmed res raznolikih možnosti, ki jih turistični sektor lahko ponudi diplomantom turizma.

Bodoči študenti so lahko preko nagradnega kviza na zabaven način spoznali še nekatere vsebine z različnih usmeritev turizma, ki jih pokrivajo dodiplomski študijski programi. Trije z najhitrejšimi pravilnimi odgovori so si prislužili lepe nagrade, ki so jih prispevali lokalni ponudniki, partnerji Fakultete. Celodnevna vstopnica v zimsko ali poletno termalno riviero Term Čatež, darilni bon v vrednosti dvajset evrov v pivnici Reset in dve vstopnici v Posavski muzej Brežice z ogledom Vodovodnega stolpa. Tako so lahko nekateri bodoči študenti preskusili tudi del turistične ponudbe na destinaciji.

Vsi trije dogodki v živo so se zaključili v prijetnem vzdušju in ob sproščenem klepetu s študenti in predstavniki Fakultete. Obiskovalci pa so se lahko s pomočjo VR očal tudi virtualno sprehodili po gradovih Posavja ali si ogledali severni sij na Laponskem ter na ta način spoznali možno uporabo novih tehnologij nudi tudi v turističnem sektorju. 

Prijava na oba dodiplomska študijska programa je že možna in poteka preko portala eVŠ in je v prvem roku možna vse do 20. marca 2024.

Fakulteta za turizem UM

Galerija

_zzkturizem (0)
_zzkturizem (1)
_zzkturizem (10)
_zzkturizem (2)
_zzkturizem (3)
_zzkturizem (4)
_zzkturizem (5)
_zzkturizem (6)
_zzkturizem (7)
_zzkturizem (73)
_zzkturizem (8)
_zzkturizem (82)
_zzkturizem (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava