Novomeške gimnastičarke uspešne na prvi tekmi sezone

9.4.2024 | 09:00

Novomeške gimnastičarke uspešne na prvi tekmi sezone

Dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto od 1. do 5. stopnje so se v soboto, 6. 4. 2024, udeležile prvega prvenstvenega tekmovanja v spomladanskem delu sezone, ki je potekalo v Mariboru.

Za deklice 1. stopnje je bilo to prvo tekmovanje, na katerem so v postavi Sofija, Ela, Zara, Inja, Tia ekipno osvojile 3. mesto. Najboljša v posamični konkurenci je do 8 let je bila Sofija Koceva, ki je zasedla osmo mesto. V 1. stopnji nad 8 let pa so se kar štiri deklice uvrstile v prvo deseterico: Ela Lukšič je bila četrta, Zara Krhin peta, Inja Arh osma in Tia Zupančič deveta.

Deklice 2. stopnje (Manca, Mareja, Lina, Neja, Neli) so bile ekipno pete. Posamično je v 2. stopnji do 9 let Neja Hudovornik zasedla šesto mesto, Lina Brunskole Teršar je bila deveta, Mareja Hrovat pa deseta. V 2. stopnji nad 9 let je Manca Grubar osvojila deseto mesto.

V najštevilčnejši ekipi 3. stopnje je tekmovalo osem deklic, ki so barve GD Novo mesto zastopale v dveh ekipah. Prva ekipa (Maša, Ema, Mia, Paula, Iza) je ekipno zasedla 3. mesto, druga ekipa (Sofia, Anja, Mojca) pa je bila sedma. Posamično sta bili v 3. stopnji do 10 let najboljši Mia Butalin s petim mestom, Iza Pekolj je bila deseta. V 3.stopnji nad 10 let je Maša Grubar osvojila odlično prvo mesto. Uspeh sta dopolnili še Paula Jakše s tretjim mestom in Anja Saje, ki je bila osma.

Deklice 4. stopnje so ekipno osvojile 5. mesto (Naja, Ema, Sara, Špela, Zala). Posamično je v kategoriji deklic nad 9 let Sara Berk osvojila šesto, Špela Gašperšič sedmo in Zala Ovniček deseto mesto.

Čestitamo!

Vanja Kovačič
GYM Novo mesto

Galerija

_zzzGym (1)
_zzzGym (2)
_zzzGym (3)
_zzzGym (4)
_zzzGym (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava