Kolesarska dirka Po Sloveniji tudi čez Krško

13.6.2024 | 08:20

V nedeljo, 16. junija 2024, bo potekala 5. etapa 30. kolesarske dirke Po Sloveniji s startom v Šentjerneju in ciljem v Novem mestu. Kolesarska karavana bo na svoji poti med drugim prečkala tudi mestno občino Krško.

Kolesarska dirka Po Sloveniji tudi čez Krško

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite ob trasi in podprete kolesarje na dirki Po Sloveniji. Zaželeno je, da imate navijači s seboj čim več navijaške opreme in zastav. Promocijski material lahko prevzamete na sedežu Centra za podjetništvo in turizem Krško (Cesta krških žrtev 46, Krško) po predhodnem dogovoru na številki +386 (0)7 490 22 20.

Kje točno bo potekala trasa?

Kolesarji se bodo na območje mestne občine Krško pripeljali iz smeri Blance proti Krškemu, ob desnem bregu Save, mimo Brestanice do Zatona v Krškem, kjer bo potekal leteči cilj. Trasa se bo nadaljevala po Cesti krških žrtev proti Velikemu Podlogu vse do krožišča pri Križaju, nato pa naprej v Podbočje, kjer bodo kolesarji zavili v smeri Kostanjevice na Krki.

Točen termin prihoda kolesarjev na posamezno lokacijo je odvisen od povprečne hitrosti kolesarske karavane. Predvidena časovnica prihoda kolesarjev na območju mestne občine Krško (glede na povprečno hitrost etape, med 38 in 44 km/h):

Brestanica med 13.10 in 13.29

Krško – Zaton med 13.16 in 13.35

Križaj med 13.31 in 13.53

Podbočje med 13.33 in 13.55

Kot obveščajo organizatorji, bo občasna premična zapora ceste trajala od 30 min pred prihodom do 30 min po prehodu karavane.

Obiskovalce in navijače opozarjamo na upoštevanje pravil in opozoril organizatorjev glede cestnih zapor, ter navodila policije in redarske službe glede spremljanja dirke ob trasi.

Več informacij o dirki najdete na spletni strani organizatorja: https://tourofslovenia.si/sl

MO Krško

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava