DL: Optimizacija poslovanja - Mercator zaprl M Tehniko

10.7.2024 | 14:00

Mercator zaprl tri tehnične trgovine, tudi v Krškem – Zaposlene naj bi prerazporedili – Kaj bo s stavbo, še ni znano

Družba Mercator je v zadnjih dneh po vsej Sloveniji zaprla več trgovin, med drugim konec aprila tudi trgovino s tehničnim blagom M Tehnika v Krškem. Kot razlog so navedli »optimizacijo poslovanja in uvedbo novega poslovnega modela«.

Je zaprtje trgovin povezano z načrtovanim prevzemom Engrotuša? (Foto: D. S.)

Je zaprtje trgovin povezano z načrtovanim prevzemom Engrotuša? (Foto: D. S.)

Po nekaterih podatkih naj bi letos Mercator zaprl trinajst manjših živilskih in tehničnih trgovin po vsej državi. Med drugim je že zaprl tri enote M Tehnike, poleg krške poslovalnice na Cesti krških žrtev tudi poslovalnici v Tolminu in Novih Jaršah. Po podatkih Mercatorja je v vseh treh tehničnih trgovinah skupaj trinajst zaposlenih. »Vsi bodo prešli v druge enote, nihče ne bo ostal brez delovnega mesta,« so nam na kratko odgovorili. Na vprašanje, koliko naj bi z zaprtjem prodajalne v Krškem prihranili in za kakšno optimizacijo gre, pa so dejali le, da poslovnih načrtov ne morejo javno predstavljati. Prav tako nismo dobili odgovora, kaj se bo zgodilo s stavbo tehnične trgovine.

V Mercatorju so sicer za medije večkrat pojasnili, da bodo nekatere enote v mestnih jedrih zaprli tudi zato, ker imajo v neposredni bližini odprte druge svoje trgovine. Po neuradnih informacijah Dela naj bi bila zaprtja trgovin povezana z načrtovanim prevzemom Engrotuša, za katerega pa mora Mercator dobiti še soglasje varuha konkurence. Mercator ima zdaj še 38 tehničnih trgovin po Sloveniji, najbližje Krškemu pa so poslovalnice v Brežicah, Sevnici in v Novem mestu.

Članek je bil objavljen v majski tiskani številki Dolenjskega lista

D. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava