Predavanje "Težave povezane s staranjem in ohranjanje telesnih funkcij v tretjem življenjskem obdobju", Knjižnica Frana Levstika Velike Lašče

14.4.2016 | 18:00

Obveščamo vas, da Društvo Šola zdravja ob podpori Ministrstva za zdravje RS, v četrtek 14. aprila 2016 ob 18. uri, pripravlja predavanje "Težave povezane s staranjem in ohranjanje telesnih funkcij v tretjem življenjskem obdobju". Predavala bo Marija Miklič, prof. zdrav. vzgoje s spec. znanji. Predavanje bo v Knjižnici Frana Levstika Velike Lašče, Stritarjeva cesta 1, Velike Lašče..

Mi smo Društvo Šola zdravja, ki deluje nacionalno, po celotni Sloveniji. Naša osnovna dejavnost je JUTRANJA TELOVADBA NA PROSTEM. Naš cilj pa je, pripeljati jutranjo telovadbo "1000 gibov" v vsak kraj, vas, naselje... Vsak dan, razen nedelje in praznikov, se zbiramo na izbrani javni površini ob 7.30, vsaka skupina v svojem lokalnem okolju in 30 minut telovadimo. Vaje so preproste in enostavne in vsak dela po svojih sposobnostih in zmožnostih. Posebnost naše telovadbe je, da telovadimo zunaj, na javnih površinah. Naši vaditelji-animatorji pa so prostovoljci. Zato je vadba brezplačna in ne pobiramo vadnine, le letna članarina, ki znaša 20€ (osebe starejše nad 80 let so plačila članarine oproščene).

Praksa je pokazala, da se ljudi zelo dotaknejo osebna "pričevanja" naših članov, zato si želimo sodelovanja z vašim medijem. Zanimivi smo za več tematskih področij: rekreacija, starejši, zdravje, prostovoljstvo, socialna vključenost v lokalnem okolju in podobno.

V želji, da osvestimo čimvečje število naših državljanov in jih vzpodbudimo h gibanju in zdravemu življenjskemu slogu, se obračamo tudi na vas, da nam v tej smeri pomagate po svojih močeh.

Namen predavanja je, da bi se občani Velikih Lašč seznanili z društvom Šola zdravja ter kmalu po predavanju ustanovili skupino Šole zdravja tudi v Velikih Laščah.