Osrednja prireditev Najbolj skrben lastnik gozda 2018 in odprtje fotografskega natečaja Magična narava, Zavod Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma Sevno

7.12.2018 | 10:30

Zavod za gozdove Slovenije in Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, skupaj z ostalimi partnerji projekta LIFE NATURAVIVA vabita na dogodek, ki združuje dve čudovi􀆟 priložnos􀆟.

Podelili bomo priznanja najbolj skrbnim lastnikom gozda v letu 2018 po izboru Zavoda za gozdove Slovenije in odprli fotografsko razstavo zmagovalnih slik mednarodnega fotografskega natečaja Magična narava, ki ga je organiziralo Združenje slovenskih naravoslovnih fotografov in katere pokrovitelj je projekt LIFE NATURAVIVA.

Fotografski del prireditve pa bomo oboga􀆟li še z razstavo fotografij narave dijaka 1. letnika Kme􀆟jske šole Grm in biotehniške gimnazije, Tilna Dolšaka, ki se izobražuje v programu naravovarstveni tehnik.

Podelitev z razstavami se bo odvijala v petek, 7. decembra 2018, s pričetkom ob 10.30 uri, v veliki predavalnici zavoda Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Sevno 13, Novo mesto.

Vzporedno bomo dogajanje popestrili še z razstavo poprtnikov (božičnim kruhom), ki jih izdelujejo dijaki in študen􀆟 Grma Novo mesto, kot primer ohranjanja nesnovne dediščine priprave poprtnikov, zaščitene slovenske dediščine pri Ministrstvu za kulturo, ki so sočasno tudi del Čezmejnega fes􀆟vala božičnega kruha v okviru projekta Uživam tradicijo.

Bogat in slavnostni dogodek bo tako združil številna znanja in spretnos􀆟, ki izkazujejo globoko spoštovanje človeka do naravne in kulturne dediščine ter bo nadgrajen še s prispevkom vrhunskih umetnikov, opernega pevca Marka Kobala, harmonikaša Jožeta Avbarja in pevko Ljobo Jenče.