Belokranjska Šola zdravja - med oranževci nobene korone

28.8.2020 | 12:40

Belokranjska Šola zdravja - med oranževci nobene korone
Belokranjska Šola zdravja - med oranževci nobene korone
Belokranjska Šola zdravja - med oranževci nobene korone
Belokranjska Šola zdravja - med oranževci nobene korone

Prejšnji teden (20. - 21. avgust 2020) je Društvo Šola zdravja imelo regijski posvet in srečanje z vodji in namestniki skupin, ki delujejo v Beli krajini. Zaradi varnostnih ukrepov, ki so še vedno aktualni, so posvet opravili na dveh lokacijah, dan prej v Črnomlju s skupinami, ki delujejo v tej občini, naslednji dan (21. 8.) pa v Metliki s skupinami, ki delujejo v metliški in semiški občini. Posveta v Beli krajini se je skupaj udeležilo 53 članov.

Po končani vadbi »1000 gibov«, ki jo je vodila predsednica društva Zdenka Katkič, so na vzpetini v mestnem parku Griček v Črnomlju nadaljevali z regijskim posvetom. V tem idiličnem okolju se je posveta v Črnomlju udeležilo 33 članov iz Črnomlja, Dragatuša, Vinice, Starega trga na Kolpi in Kanižarice. Predsednica Katkičeva, podpredsednica Bernardka Krnc, sodelavki Brigita Grubič in Neda Galijaš so prisotne seznanile z delovanjem društva in izpeljavo nekaterih dejavnosti v trenutnih razmerah, v katerih smo se vsi znašli.

Naslednji dan je vodstvo Društva Šola zdravja izvedlo srečanje in posvet z vodjami skupin in njihovimi namestniki (vsi prostovoljci), ki delujejo v občini Metlika (Gradac, Radovica, Podzemelj in Suhor) ter v občini Semič. V semiški občini za enkrat deluje le ena skupina, ki telovadi po metodi "1000 gibov". Dobili so se na športnem igrišču na Pungartu v Metliki. Skupaj se je srečanja udeležilo 20 članov.

V Beli krajini 12 skupin

V Beli krajini deluje 12 skupin Šole zdravja, ki telovadijo po metodi "1000 gibov". Po vsej Sloveniji so skupine Društva Šola zdravja razširjene v 83. občinah, kjer imajo že okrog 230 skupin.

Poslanstvo Društva Šola zdravja je zelo pomembno za zdravo družbo, ker skrbijo za spodbujanje rednega gibanja in telesne vadbe. Tako ohranjajo zdravje in povečujejo delež gibalno dejavnega prebivalstva, kar je zelo bistveno pri starejši populaciji, da čim dlje ostanejo gibčni in samostojni. Njihovo poslanstvo preventivnega zdravja je prepoznalo tudi Ministrstvo za zdravje, ki jih podpira in povsod izpostavlja kot primer dobre prakse.

Nobenega okuženega

Tisto, kar najbolj izstopa v zgodbi Društva Šola zdravja, je, da zaenkrat med njihovimi člani niso prešteli nobenega okuženega s covidom-19, pa čez 4500 jih je. Povprečna starost jim je 69 let. Zato nam priporočajo redno jutranjo vadbo "1000 gibov", ker se je v času korona virusa izkazala kot nepogrešljiva. Lahko se jim priključite kadarkoli in kjerkoli, saj so razširjeni po vsej Sloveniji. Več na njihovi spletni strani www.solazdravja.com

Neda Galijaš

Galerija

_zzzzsola (01)
_zzzzsola (02)
_zzzzsola (03)
_zzzzsola (04)
_zzzzsola (05)
_zzzzsola (06)
_zzzzsola (07)
_zzzzsola (08)
_zzzzsola (09)
_zzzzsola (10)
_zzzzsola (11)
_zzzzsola (12)
_zzzzsola (13)
_zzzzsola (14)
_zzzzsola (15)
_zzzzsola (16)
_zzzzsola (17)
_zzzzsola (18)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava