DL: Ne zavedamo se, da nas ta čas tudi bogati

27.11.2020 | 12:15

Irena in Satin se večkrat lotevata skupnih projektov (Foto: Eva Veber)

Irena in Satin se večkrat lotevata skupnih projektov (Foto: Eva Veber)

Današnji čas je poseben, zato si moramo utreti nove poti, narediti nova postajališča in sidrišča oziroma ohraniti smisel življenja in nadgraditi upanje. Koronavirusni čas le ni tako brezupen! Novomeška predavateljica Irena Potočar Papež, ki sicer predava po vsej Sloveniji, je ustvarjalno energijo usmerila v izdelavo rokovnika. Posebnega, z naslovom Ujemi ritem v 2021, projekta pa se je lotila s svojo hčerko Satin. Rokovnik je opremljen s prijaznimi besedami, motivacijskimi mislimi in z vrsto možnostmi za organiziran čas sleherne ženske. V njem je prostor za zapisovanje dnevnega dogajanja, mesečnih ciljev, pregleda financ, za bralni seznam ali potovalne načrte in tudi za male dobrote lastnega počutja.

Rokovnik, ki sta ga ustvarili Irena Potočar Papež in njena hči Satin (Foto: Eva Veber)

Rokovnik, ki sta ga ustvarili Irena Potočar Papež in njena hči Satin (Foto: Eva Veber)

Obdobje kronavirusa se nas ne sme dotakniti bolj, kot je to potrebno. Nadzorovati moramo svoj odnos do informacij in dezinformacij, pravi Potočar Papeževa: »Delam tisto, za kar običajno ob koncu leta zaradi številnih predavanj nimam časa. Tako je po knjigi Ujemi ritem življenja, ki je izšla septembra, zdaj tu rokovnik. Prenavljam še spletno stran, še več kot sicer berem, čeprav ne morem potovati, pa sem v mislih zdaj tu, zdaj tam, s svojo domišljijo,« pripoveduje o preživljanju koronačasov. A kljub pozitivni naravnanosti kdaj pa kdaj tudi njo zajame tesnoba, ker pa se dobro pozna, hitro najde rešitev v čem prijetnem.

Kot izjemno priljubljena predavateljica, se je tudi sama prilagodila poslovnemu okolju in zgodbe preselila na splet. »A želim si v predavalnice, kjer brbota energija, kjer se iskrijo ideje in izraža naklonjenost z nasmehom in pogledi.«

Celoten članek je objavljen v aktualni tiskani izdaji Dolenjskega lista.

R.M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava