FerroČrtalič in Rajko Požar: Umetnost, posel in humanitarnost

2.9.2021 | 13:30

Rajko Požar in Mojca Črtalič Andolšek

Rajko Požar in Mojca Črtalič Andolšek

Slika abstraktne umetnosti, v kateri so uporabljeni tudi materiali in  abrazivi, ki so del FerroČrtalič Know How-a in na tem platnu kot  tekstura so bile uporabljene steklene perle, ki jih uporabljajo za  obdelavo površin.

Slika abstraktne umetnosti, v kateri so uporabljeni tudi materiali in abrazivi, ki so del FerroČrtalič Know How-a in na tem platnu kot tekstura so bile uporabljene steklene perle, ki jih uporabljajo za obdelavo površin.

Zdravo poslovno okolje in energijska podpora, gredo skupaj z gojenjem močnih skupnosti po vsem svetu. Brez opazovalca ni umetnosti, to velja za vse. Tako za umetnost, kot za poslovni svet in svet v katerem živimo. Pogled posameznika na umetnino, naredi umetnost unikatno in na vsakega opazovalca posebej vpliva na drugačen, abstrakten način.

Ne glede na to, ali spodbuja zaposlene inovativnost, hvaležnost za njihovo trdo delo ali krepitev njihovih veščin, umetnosti in poslovanja, lahko skupaj navdihujejo in angažirajo zaposlene ter pomagajo pri zaposlovanju in ohranjanju nadarjenosti.

Umetnost in posel lahko sodelujeta, da drug drugemu ustvarita konkurenčno prednost. Izkoriščanje umetnosti lahko poveča tržni delež in posreduje edinstvene vrednote podjetja. Abstraktna Umetnost lahko pomaga ustvariti tudi bolj živahne in zdrave delovne prostore. Ob pogledu na abstraktno umetnost zahteva več domišljije, kar pripomore k boljšem zavedanju in učinkovitosti zaposlenih pri njihovem delu. Umetnika pa s tem še naprej spodbujate, da se razvija in osrečuje.

Pomagajo lahko tudi svojim poslovnim partnerjem, na način, da jih obdarijo z umetnino in jim tako pokažejo naklonjenost, še posebej v težkih časih in s tem nakažejo možnost na skupno dolgoročno sodelovanje.

Podjetja potrebujejo uspešne skupnosti, kjer ljudje želijo živeti in delati, umetnost pa se zanaša na močno poslovno okolje kot enakovreden in celovit prispevek k lokalni gospodarski dejavnosti.

Preko svojih umetniških del, želim dvigniti kreativnost podjetjem in jih povabiti, naj prepoznajo umetnost kot rešitev za svoje cilje zaposlenih, podjetja in skupnosti. Podjetje, ki je začutilo povezavo med njihovo proizvodnjo in umetnostjo, je vsekakor družinsko podjetje FerroČrtalič d.o.o.

Nekako tako bi opisal skupno sodelovanje

Raketa, letalo, sta plovili bodočnosti, katerih varnost in kvaliteto omogočajo tudi v družinskem podjetju FerroČrtalič d.o.o. Res je Richard Branson s svojim plovilom Virgin poletel v vesolje, ampak tudi mi ne zaostajamo dosti za njim.

Na fotografiji je slika abstraktne umetnosti, v kateri so uporabljeni tudi materiali in abrazivi, ki so del FerroČrtalič Know How-a in na tem platnu kot tekstura so bile uporabljene steklene perle, ki jih uporabljajo za obdelavo površin.

Vse pohvale vodstvu FerroČrtalič, posebej pa ga. Mojci Črtalič Andolšek za ta korak, ki je povezal podjetje z umetnostjo.

Odločili so se, da postanejo novi lastniki abstraktnega dela z nazivom “IBIZA”, ki bo ščitilo njihovo podjetje, dajalo ekipi nov zagon in motivacijo.

Humanitarnost je nekaj, kar je v nas, da pomagamo drug drugemu, osrečujemo in rastemo na tem čudovitem planetu.

Podjetja imajo veliko vlogo pri povezavi umetništva in humanitarnosti.

Kot umetnik sem sodeloval že pri kar nekaj takšnih humanitarnih dogodkih, kjer smo otrokom, ki ne vidijo, približali umetnost na drugačen način, z otipom.

Podjetja lahko spodbujajo umetnika in s finančno podporo dajo možnost za realizacijo delavnic takšnih dogodkov.

Ob nakupu umetnine podjetja sodelujejo pri širjenju energije, saj od vsake prodane slike doniram otrokom, zbolelim za rakom. Humanitarnost nima meja.

Človek raste toliko, kolikor je pripravljen spoznati z opazovanjem in pa če se nahaja v okolici, ki mu to omogoča. Sam sem imel srečo, da sem priložnost dobil, jo spoznal in znal pozitivno zaživeti.

To so dejstva in del življenja.

Rajko Požar
Fine Art

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava