DL: Damjan in Frida, odličen policijski tandem

5.2.2022 | 14:40

DL: Damjan in Frida, odličen policijski tandem

Na novomeški policijski postaji vodnikov službenih psov je trenutno enajst vodnikov in enajst odličnih štirinožnih pomočnikov, starih od tri do deset let. To je sedem nemških ovčarjev in dva belgijska, ki so specializirani za splošno uporabo, ter dve nemški kratkodlaki ptičarki, specialistki za iskanje eksplozivov, prepovedane droge in orožja. Pet policistov vodnikov ima v domači oskrbi še šest upokojenih kosmatincev.

Čeprav se policijski psi ne strinjajo vedno o vsem in morajo v prepir med njimi poseči tudi njihovi vodniki, pa so si bili v decembru edini v prizadevanjih proti pokanju petard, zato so s svojimi tačkami podpisali peticijo Dolenjska brez pokanja.

Na fotografiji je Damjan Gerjevič, vodnik službenega psa z novomeške policijske postaje vodnikov službenih psov, s triletno psičko Frido. Ta tandem odlikuje izjemna vztrajnost. Eden njunih zadnjih uspehov je bil, ko sta na zelo zahtevnem strmem in gozdnem terenu po dežju več kot štiri ure uspešno sledila večjo skupino tujcev, ki je nezakonito prestopila državno mejo.

Članek je bil objavljen v 51. številki Dolenjskega lista 23. decembra 2021

R. M.; foto: A. Drenik/PU NM

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava