Taborniška MČ čajanka

5.1.2023 | 09:40

Taborniška MČ čajanka

V soboto, 10. 12. 2022, smo se MČ-ji podružili na tradicionalni RGT Čajanki. V MC Oton smo ob toplem čaju izdelovali in ustvarjali ter kar se da marljivo izkoristili deževen dan. Izvedli smo tri delavnice. Na prvi smo pripravili posebne piškote »škote«, ki jih ni treba peči in so sestavljeni iz samo treh sestavin (drobljenih keksov, masla in sladkorja). Za dodatno sladkobo smo jih oblili s čokolado in posuli z mrvicami. Po zaključku delavnice smo jih z veseljem pojedli.

Na drugi delavnici smo iz odpadnih materialov izdelovali rutke. Tako so stare rjuhe in zavese, ki smo jih našli doma, dobile povsem novo podobo. Okrasili smo jih z barvami, gumbi in okrašenimi ščipalkami.

Na zadnji delavnici smo ustvarjali voščilnice. Nanje smo napisali lepe želje in jih popestrili s praznično obarvanimi okraski. Nekaj dni kasneje smo jih odnesli v Dom starejših občanov Novo mesto, z željo, da popestrijo december tamkajšnjim stanovalcem.

Na koncu akcije je sledila še podelitev rutk novim MČ-jem, ki so v preteklih mesecih dokazali, da si jih več kot zaslužijo.

Bor Zirkelbach

Galerija

_taborniki (1)
_taborniki (2)
_taborniki (3)
_taborniki (4)
_taborniki (5)
_taborniki (6)
_taborniki (7)
_taborniki (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava