DL: Barvita indijska ljubezen Marka Borisa Andrijaniča

5.1.2023 | 13:00

DL: Barvita indijska ljubezen Marka Borisa Andrijaniča

Nekdanji slovenski minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič, ki ima korenine v Novem mestu, nas je razveselil s čudovito poročno fotografijo. Z Dhruti sta se namreč dobro leto po slovenski poroki zdaj poročila še v Indiji. Poročno slavje s pisanimi poročnimi obredi je po starodavni hindujski tradiciji trajalo kar tri dni. Eden izmed teh je tudi običaj haldi, ko svatje bodoča mladoporočenca po obrazu namažejo z rumenkasto kremo iz kurkume (na fotografiji). Gre za simbolično očiščenje in pripravo na glavni poročni obred zadnji dan slavja. Mladoporočenca se takrat štirikrat sprehodita okrog svetega ognja, ženin pa nevesti pokloni zlato verižico s črnimi okraski, ki simbolizira medsebojno predanost. Eden najbolj veselih poročnih obredov je bil plesni večer sangeet, ko se je plesalo v ritmu bollywoodskih uspešnic in slovenske glasbe.

Na poroko je med več kot 300 svati tretjina prišla z vseh koncev sveta, največ pa iz Slovenije. Slavje je potekalo v nevestinem rodnem Rajkotu, ki tako kot Novo mesto slovi po avtomobilski industriji.

Po poroki sta Mark in Dhruti s svojima mamama obiskala indijsko prestolnico New Delhi in veličastni Tadž Mahal, nato pa sta se vrnila v Oxford, kjer živita in delata.

Članek je bil objavljen v 46. številki Dolenjskega lista 17. novembra 2022

R. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava