DL: Vlada je obljubljala zlato, zdaj pa bomo kot krave jedli travo?

16.3.2023 | 13:50

»Mar bi rad, da bomo namesto krav vsi jedli travo?« se ob Golobovi naklonjenosti vegetarijanstvu sprašuje bralec. (Foto: STA)

»Mar bi rad, da bomo namesto krav vsi jedli travo?« se ob Golobovi naklonjenosti vegetarijanstvu sprašuje bralec. (Foto: STA)

»Ta vlada je obljubljala zlato,« je dejal Novomeščan v uvodu svojih kritičnih misli glede obljub vlade, da ne bomo več plačevali za dodatno zdravstveno zavarovanje in da bo uredila razmere v zdravstvu, zdaj pa, kot je dejal, odpirajo ambulante za ljudi, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika. Kritičen je bil tudi glede ravnanja nekaterih ministrov, še posebno pa predsednika vlade Roberta Goloba. »Sodnikom je povečal plače za 600 evrov, penzionist, ki je delal 40 let, pa je dobil 600 evrov penzije. To je sramota,« je dejal, prepričan, da bi se vsak strinjal z njim, še posebej zato, ker vsaj zanj sodišče ni pošteno. Poleg tega, da se mu ne zdi sprejemljivo, da gre predsednik vlade protestirat, čeprav za pravice pacientov, pa mu je zavrela kri, kot se je opravičil za svojo kritiko, Golobova naklonjenost vegetarijanstvu. »Mar bi rad, da bomo namesto krav vsi jedli travo?« se je vprašal in dodal, da njega osebno ne zanima, kaj naš premier je, da pa tudi Goloba ne sme zanimati, kaj je on.

Članek je bil objavljen v 3. številki Dolenjskega lista 19.  januarja 2023 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

17.3.2023–4     + (3)     – (7)     Oceni Kleopatra 

Glede ukinitve DZZ naj bi g. Golob v enem letu vladanja naredil čudež, kar ni uspelo nobeni vladi do sedaj, pa jih je kar nekaj imelo tak predlog na mizi. Ne vem kaj ima Novomeščan proti ambulantam za ljudi, ki so brez svoje krivde ostali brez izbranega osebnega zdravnika. Verjetno je imel več sreče in ga ima. Glede vladnega predloga o 600 eur dodatka k plačam sodnikov in tožilcev pa bi bilo dobro, da bi dotični pred komentiranjem tudi kaj prebral, saj je vlada predlog že pred časom umaknila. Priporočilo g. Goloba o uživanju manj mesa, brezmesni dan ali dva na teden, pa je iz več vidikov na mestu, saj so tudi mednarodne zdravstvene institucije ugotovile, da pojemo Slovenci glede na priporočila dva- do trikrat preveč mesa. Zgovorni so tudi podatki SURS, da povprečni prebivalec Slovenije poje na leto več kot 89 kg mesa, povprečje EU pa je 70 kg. In za konec, naj bo pomirjen, saj imamo na razpolago poleg mesa še kaj drugega, zato nam ne bo potrebno jest travo.😀

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava