DL: AGB Band - Nova donacija za otroke

19.3.2023 | 12:00

Andrej Grandovec (levo) in Zdravko Ječnik z ravnateljico mirnske osnovne šole Anico Marinčič (Foto: AGB band)

Andrej Grandovec (levo) in Zdravko Ječnik z ravnateljico mirnske osnovne šole Anico Marinčič (Foto: AGB band)

AGB band s prodajo zgoščenk in z donacijami zbral 2.600 evrov za otroke, ki obiskujejo Osnovno šolo s posebnimi potrebami Mirna

AGB band je junija v Parku likovnih samorastnikov Trebnje ob 10. obletnici delovanja pripravil dobrodelni koncert, na katerem so s prodajo zgoščenk in z donacijami zbrali 1.250 evrov. Denar so namenili za otroke, ki obiskujejo Osnovno šolo s prilagojenim programom Mirna. Že takrat so dejali, da bodo prodajo zgoščenke nadaljevali tudi poleti in jeseni, izkupiček pa ob koncu leta znova namenili šoli. Pred dnevi so tako ravnateljici Osnovne šole Mirna Anici Marinčič predali novo donacijo v višini 1.350 evrov; skupaj je tako AGB band za otroke zbral 2.600 evrov, šoli pa so podarili še 30 njihovih zgoščenk.

»Za to akcijo smo se odločili, ker ima naš kitarist Zdravko otroka s cerebralno paralizo, ki obiskuje Osnovno šolo s prilagojenim programom na Mirni. Vemo, da šola potrebuje denar za nakup različnih zadev, ki jih ti učenci potrebujejo pri učenju. Obenem želimo tako tudi posredno opozoriti, da med nami živijo tudi drugačni otroci, ki pa jim lahko z našimi akcijami vsaj malo pomagamo, da se bolje počutijo,« je povedal Andrej Grandovec, ki je pred desetletjem skupaj z Zdravkom Ječnikom ustanovil AGB band, pozneje pa se jima je pridružil še Fredi Pišek.

Anica Marinčič, ravnateljica OŠ Mirna, pod okriljem katere deluje tudi osnovna šola s prilagojenim programom, pravi, da so takšne dobrodelne akcije več kot dobrodošle. Denar bodo porabili za nakup različnih didaktičnih pripomočkov, ki jih otroci s posebnimi potrebami potrebujejo pri učenju osnovnih veščin za življenje. Del denarja pa bo šel tudi za nakup materiala za njihovo ustvarjanje, je še dodala ravnateljica.

Članek je bil objavljen v 2. številki Dolenjskega lista 12.  januarja 2023

Rok Nose

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava