Odhod na 7. Srečanje planink in planincev Dolenjske in Bele krajine na Krašnjem Vrhu, zbor na postajališču pri Tušu Novo mesto

27.5.2023 | 07:00

Sobota, 27. maj 2023

Letošnje sedmo Srečanje planink in planincev Dolenjske in Bele Krajine bo potekalo na Krašnjem vrhu. Tam stoji cerkev sv. Trojice in razgledni stolp. Metliški planinci pa so si uredili planinsko zavetišče. Na tokratno srečanje se bomo odpravili skupaj s planinci iz planinskega društva Pohodnik. Naše akcije podpira tudi Mestna občina Novo mesto.

ODHOD:

Z avtobusnega postajališča pri TUŠ-u, nasproti glavne avtobusne postaje se bomo z avtobusom ob 7. uri odpeljali iz Novega mesta čez Gorjance v Metliko.

TURA: Pohod se bo pričel ob 8.00 na parkirišču Pungart v Metliki. Najprej se bomo povzpeli na Veselico, v nadaljevanju pa mimo Svržakov in Slamne vasi. Sledil bo vzpon na Bojanjo vas, od koder bo še lažji sprehod do Krašnjega vrha. Pri koči na Krašnjem vrhu bo ob 11.uri družabno srečanje s kulturnim programom. Gostitelji pa obljubljajo tudi dobro jedačo in pijačo. Ob 14.uri je predviden odhod z Krašnjega vrha do Radovice, kjer nas bo čakal avtobus.

POVRATEK: Predviden povratek v Novo mesto v popoldanskih urah.

OPREMA: Za pohod boste potrebovali oblačila in obutev primerno vremenskim razmeram. Priporočam tudi pohodne palice.

HRANA: Hrana in pijača naj bosta iz nahrbtnika, možno pa ju bo kupiti tudi na srečanju.

CENA: Prevoz in vodenje sta za člane Pohodniškega društva Novo mesto je brezplačna.

PRIJAVE: Prijavite se do četrtka, 25. maja 2023, oziroma do zasedenosti mest pri:

Robert Bozovičar, 051/344-526 ali robert.bozovicar@gmail.com

VODENJE Za vodenje bodo poskrbeli vodniki PD Metlika.