Svetovna premiera ''Poslednjega heroja'' Žige Virca

9.10.2023 | 12:50

Prizor iz filma

Prizor iz filma

Prizor iz filma

Prizor iz filma

Primož Pirnat, Bine Matoh, Iza Strehar in Žiga Virc

Primož Pirnat, Bine Matoh, Iza Strehar in Žiga Virc

V petek, 6. oktobra, zvečer je na 26. FSF Portorož svetovno premiero doživel film Poslednji heroj režiseja filmov Huston, imamo problem! in Trst je naš!, Žige Virca.

Film je črna komedija o familiji, ki se spopade z zunanjim sovragom, pristane pa v vojni sama s seboj. Glavna protagonista filma, Vida in Toni, si želita zaploditi otroka, pri čemer ju dan in noč ovirata Vidin infantilni oče France ter toksični dedek John, s katerima si mlada dva delita hišo. V njihovem slikovitem podalpskem kraju nemška nakupovalna veriga Kaufdorf načrtuje gradnjo trgovskega centra prav na mestu, kjer stoji spomenik Johnu, drznemu partizanskemu junaku. To sproži odločen odpor posameznikov, zbranih okoli Franceta, ki skrbijo, da spomin na narodnoosvobodilni boj ne zamre. Medtem ko se Vida in Toni soočata s svežo novico o neplodnosti, France skuša odgnati predstavnico trgovske multinacionalke, hkrati pa v vsem ustreči očetu, ki je z obema nogama globoko v preteklosti. Njemu na čast uprizorijo zgodovinsko bitko iz druge svetovne vojne, ki služi kot protest proti kapitalističnemu imperializmu, a se sprevrže v družinski obračun, v katerem pride na dan šokantna skrivnost.

Festivalske premiere so se udeležili režiser Žiga Virc, scenaristka Iza Strehar, producent Boštjan Virc, igralci: Primož Pirnat, Špela Rozin, Bine Matoh in drugi člani filmske ekipe.

Film bo kinematografsko premiero doživel v četrtek, 26. oktobra, v Cineplexx-u v Ljubljani.

Ula Ukmar
Fotografije iz festivalske premiere: Matjaž Rušt/Katja Goljat)

Galerija

_Bine_Matoh_Ziga_Virc
_FILMSKA_EKIPA
_Iza_Strehar_Ziga_Virc
_Primoz_Prinat_Bine_Matoh_Iza_Strehar_Ziga_Virc
_Prizori iz filma (1)
_Prizori iz filma (2)
_Prizori iz filma (3)
_Prizori iz filma (4)
_Prizori iz filma (5)
_Prizori iz filma (6)
_Prizori iz filma (7)
_reziser_Ziga_Virc
_skupinska-igralci_montaza
_Ziga_Virc_filmska_ekipa

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava