FOTO: Martinovanje na Studencu z Modrijani

15.11.2023 | 14:00

FOTO: Martinovanje na Studencu z Modrijani
FOTO: Martinovanje na Studencu z Modrijani

V soboto, 11. novembra, so na Studencu pred gostiščem Janc in v okolici izvedli tradicionalno martinovanje. Predsednik upravnega odbora Društva vinogradnikov Studenec Branko Arihje povedal, da je to projekt tako njihovega društva kot vseh društev v krajevni skupnosti in občine Sevnica. V prireditev so bili vključeni poleg gostišča Janc še Aktiv kmečkih žena, kulturno društvo, šola, okoliški vinarji ...

Na povorki v katero je bilo vključenih od 150 do 200 udeležencev (iz lokalnih in sosednjih društev), prikazani so bili stari običaji na resen in šaljiv način, hkrati pa še kakšen odziv na trenutne aktualne zadeve, seveda je sledil tudi blagoslov vina, prireditev pa se je med in po športnih kmečkih igrah preselilo v ogrevan šotor (Aktiv kmečkih žena pripravil 6 lokalnih jedi) in v kulturno dvorano ter njeno okolico.

Otroci iz podružnične šole so se predstavili s svojimi izdelki, izvajale so se delavnice in animacije za najmlajše, na ogled je bila lovska razstava, na stojnicah pa so poleg šmorna in palačink ponujali še degustacijo penine lokalnih vinarjev (vina Novak, vinska klet Cizerle, vina Jakše).

V večernih urah pa je sledila veselica z Modrijani.

Anton Hruševar

Galerija

_zStudenec (1)
_zStudenec (10)
_zStudenec (11)
_zStudenec (12)
_zStudenec (13)
_zStudenec (14)
_zStudenec (15)
_zStudenec (16)
_zStudenec (17)
_zStudenec (18)
_zStudenec (19)
_zStudenec (2)
_zStudenec (20)
_zStudenec (21)
_zStudenec (22)
_zStudenec (23)
_zStudenec (24)
_zStudenec (25)
_zStudenec (3)
_zStudenec (4)
_zStudenec (5)
_zStudenec (6)
_zStudenec (7)
_zStudenec (8)
_zStudenec (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava