DL: Pomisleki o smiselnosti dveh brvi

6.12.2023 | 13:30

Julijina (Foto: MONM) ...

Julijina (Foto: MONM) ...

... in Štukljeva brv (arhiv lokalno.si)

... in Štukljeva brv (arhiv lokalno.si)

Gospa iz Novega mesta se je oglasila v zvezi z novima brvema, ki ju ima prestolnica Dolenjske. Pohvalila je poimenovanje Štukljeve in Julijine brvi, o smiselnosti obeh pa se sprašuje. »Kot sem menila že ob novici, da ju bo mestna občina postavljala, zdaj ostajam pri istem: Štukljeva brv je smiselna in potrebna, kar dokazuje tudi »promet« po njej, Julijina pač ne. Ker sem upokojenka, ki skrbi za svoje zdravje, se veliko sprehajam in hodim naokrog. Vidim, da Julijina brv ni potrebna, saj sta v bližini dva mostova,« je dejala.

Nedavno se je v bližini brvi za pol ure usedla na klopco in opazovala. »Čez Julijino brv sta šla dva človeka. In vem, da tudi sicer ni dosti drugače. Škoda, stran vržen denar, ki bi ga prav gotovo občina lahko namenila za kaj nujnejšega in bolj potrebnega,« je še povedala.

Članek je bil objavljen v oktobrski tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

6.12.2023+3     + (3)     – (0)     Oceni Jožko 

Županstvo ima pač svoje usmeritve in se pri tem ne da motiti. Da so važnejše razne osnovne potrebe za občane, ki stoje pri izgradnji ali jim niso niti v planu, se ne zmenijo.

6.12.2023+3     + (3)     – (0)     Oceni miha 

Se strinjam z gospo. Škoda ko to ta drugo niso postavili kje drugje, kjer bi prišla prav... Recimo v mačkovcu. Aja sej tam bo šla itak avtocesta čez.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava