FOTO: 70 let Verice Rep

10.1.2024 | 13:40

FOTO: 70 let Verice Rep

1. januarja 1954 se je v bolnišnici Brežice mami Zalki in očetu Stanku Žibert rodila Verica Žibert. Osnovno šolo je na začetku obiskovala na Senušah, po zaprtju te šole pa v Leskovcu pri Krškem. Po osnovni šoli je imela željo, da bi postala učiteljica, ker pa ni bilo finančnih sredstev za šolanje, se je kasneje pri Pečniku v Leskovcu pri Krškem izučila za šiviljo. Ker jo to ni preveč veselilo, je še naprej iskala možnosti za drugačno zaposlitev. Po daljšem iskanju so se ji odprla vrata na matičnem uradu v Podbočju in naredila je tudi Ekonomsko šolo. Kasneje je pomagala tudi na Krajevnem uradu v Leskovcu pri Silvi Puntar, po sprostitvi delovnega mesta pa je začela delati na leskovškem Krajevnem uradu.

V tem času se je tudi poročila (1978), v času skupnega življenja (žal zaradi smrti moža kratkega, dolgega vsega pet let) pa se jima je rodila hčerka Petra Rep. Ker se je v službi kasneje pokazala potreba po nadomeščanju v ostalih krajih, je delala občasno tudi tam (Brežice, Senovo, Raka, Brestanica, Veliki Trn …), skratka, kot pravi, postala je leteča uradnica do leta 2010, ko je odšla v pokoj. Seveda je še sedaj podporna članica pri različnih društvih.

Zdaj živi skupaj s Petro Rep Bunetič v Brezju, kjer smo jo člani in članice Kulturnega društva Leskovec pri Krškem tudi obiskali in ji seveda pripravili tudi pravo prijetno presenečenje, saj ni vedela, da kdo pride. Kot je kasneje dejala, je videla skozi okno, da se po cesti pelje cela kolona avtomobilov, zato je hčerko Petro spraševala, če se kdo ženi, da jih je toliko. Seveda je hčerka potrdila, da verjetno je res tako, ko pa so ji zapeli podoknico (preko 40 gostov), pa ni šlo brez solz sreče ...

Anton Hruševar

Galerija

_Rep (01)
_Rep (02)
_Rep (03)
_Rep (04)
_Rep (05)
_Rep (06)
_Rep (07)
_Rep (08)
_Rep (09)
_Rep (10)
_Rep (11)
_Rep (12)
_Rep (13)
_Rep (14)
_Rep (15)
_Rep (16)
_Rep (17)
_Rep (18)
_Rep (19)
_Rep (20)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava