DL: Kdaj krožišče pri Lidlu? Bralka nezadovoljna z odgovorom

19.2.2024 | 13:00

Fotografiji: Google Maps

Fotografiji: Google Maps

DL: Kdaj krožišče pri Lidlu? Bralka nezadovoljna z odgovorom

Oglasila se je občanka iz Črnomlja in opozorila na prometno gnečo v mestu. Za izboljšanje prometnih razmer ima tudi predlog, in sicer je to po njenem mnenju krožišče. Vprašala je, kdaj bo občina naredila krožišče pri Lidlu v Črnomlju. Kot pravi, je omenjeni del mesta prometno zelo obremenjen. Izvoz od hiš ali blokov je velikokrat nemogoč, ker je čez celotno ulico v obe smeri kolona avtomobilov. Na Ulico 21. oktobra se pogosto ne morejo vključiti, enako z nasprotne smeri od Lidla in vrtca. Precej nevarna je ulica tudi zaradi enostranskega pločnika; prehod za pešce je samo v začetku in na koncu ulice, pravi Črnomaljka. Vprašali smo na občino, ali načrtuje gradnjo krožišča pri Lidlu, in če jo načrtuje, kdaj bi skozi krožišče stekel promet.

Članek je bil objavljen v decembrski tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na Občini Črnomelj, kamor smo se obrnili po odgovor, so povedali, da je križišče na državni cesti in da je zato za njegovo urejanje pristojna Direkcija za infrastrukturo. Občina je, kot pravijo, že opozarjala na nujnost gradnje krožišča. Še naprej si bo prizadevala za izboljšanje prometnih razmer v omenjenem delu Črnomlja, so pojasnili na občini. Direkcija za infrastrukturo v odgovoru na naše vprašanje pravi, da trenutno nima v načrtu urejanja križišča na omenjenem delu regionalne ceste, saj so se prometni tokovi v Črnomlju spremenili, potem ko so zgradili črnomaljsko obvoznico. Direkcija tudi zatrjuje, da ni prejela pobude občine za preureditev navedenega križišča.

Članek je bil objavljen v decembrski tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Bralka iz Črnomlja z odgovori ni zadovoljna. »Nikakor se ne strinjam z odgovorom Občine Črnomelj glede krožišča Ulic pod smreko, 21. oktobra, Čardak. Obvoznica, ki jo omenja občina, na tem križišču ne spremeni ničesar. Mislite, da gredo zaposleni v Akrapoviču, Policomu, Livarju in TRIS-u Kanižarica (tudi kupci iz Lidla) proti Metliki po obvoznici? Delno da, mimo DM-a ali mimo vrtca in seveda skozi križišče pri Lidlu po Ulici pod smreko. Tudi vsi tovornjaki gredo proti Metliki skozi to križišče do semaforja, ker je v Ulici pod smreko omejitev 5 ton. No, včasih se tudi kateri pelje po tej ulici. Iz pisarne se ne da presojati. Sicer pa pripravljamo vsaj petminutni video, pa se bo marsikdo prepričal, kakšno je stanje. Menda je Lidl, ko je delal to poslovalnico, predlagal, da se uredi krožišče, vendar takratna občinska garnitura ni bila za to. No, ravnokar se je na tem križišču zgodila precej huda nesreča (ne prva),« je po elektronski pošti sporočila bralka.

Članek je bil objavljen v januarski tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Imate tudi vi pohvalo, kritiko, vprašanje?

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava