V pomlad z brezplačno vadbo Dihamo z naravo

23.2.2024 | 10:10

Vadba Dihamo z naravo s Šolo zdravja poteka na prostem.

Vadba Dihamo z naravo s Šolo zdravja poteka na prostem.

V pomlad z brezplačno vadbo Dihamo z naravo
V pomlad z brezplačno vadbo Dihamo z naravo
V pomlad z brezplačno vadbo Dihamo z naravo

V pomlad bomo z Društvom Šola zdravja znova vstopili z vodeno brezplačno vadbo DIHAMO Z NARAVO.

Tedenska srečanja za krepitev čuječnosti in spodbujanje sprostitve bodo od marca naprej potekala na 32 različnih lokacijah po Sloveniji. Med drugim tudi v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Celju, na Ptuju in v Kopru.

Namen brezplačnih vadb z umikom v mirne kotičke narave je, da udeleženci prepoznajo razliko med sproščenim in napetim stanjem telesa, ter v dobri uri dosežejo stanje sproščenosti.

Tudi letos se bodo srečanja pričela s kratkim sprehodom v naravi do lokacije vadbe, ko telo spodbudimo v gibanje. Kratki umiritvi bodo sledile različne tehnike sproščujočih vaj – od dihalnih tehnik za spodbujanje vitalnosti, vaj za hrbtenico za boljšo gibljivost ter meditacija za sproščanje in samozavedanje fizičnega in psihičnega počutja. Vadba se bo končala s tehniko tapkanja za sproščanje živčnega sistema.

Celoten potek vaj bo vsakič vodila usposobljena oseba in jih izvajala v enakem zaporedju. Izbrane tehnike niso zahtevne, zato jih lahko udeleženci že po nekaj obiskih osvojijo in tudi uporabljajo v vsakdanjem življenju. Vadba je o prilagojena vsem generacijam, možnost brezplačne udeležbe pa med drugim omogoča tudi Ministrstvo za zdravje.

Odzivi vadečih iz preteklih sezon so zelo pozitivni; mnogi so v tej skupinski aktivnosti prepoznali možnost za tedensko sprostitev in druženje. Zato se v društvu veselimo nove sezone, že četrte po vrsti, ki bo tudi letos trajala vse do oktobra, z vmesnim poletnim premorom.

Vabimo vas, da se nam od marca dalje pridružite na brezplačni tedenski vadbi Dihamo z naravo in v pomlad vstopite s svežino gibanja, diha in zdravja.

Več informacij o aktivnosti, vključno s seznamom lokacij, se nahaja tudi na spletni strani: https://solazdravja.com/category/dihamo-z-naravo/ ali pa pišite vodji projekta Dihamo z naravo, Andražu Purgerju na naslov: andraz@solazdravja.si.

Veselimo se srečanja in »dihanja« z vami v objemu narave!

Ana Pirih
Društvo Šola zdravje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava