DL: Povožena lisica - komu sporočiti in kdo poskrbi za odvoz povoženih živali

23.2.2024 | 12:30

Živalski kadavri nikakor ne sodijo v noben zabojnik za zbiranje komunalnih odpadkov. (Foto: arhiv Lokalno.si)

Živalski kadavri nikakor ne sodijo v noben zabojnik za zbiranje komunalnih odpadkov. (Foto: arhiv Lokalno.si)

Bralec iz okolice Novega mesta, ki se vsak dan vozi na relaciji Novo mesto–Prečna–Podgora–Straža, je opozoril na povoženo lisico, ki je več dni ležala ob cesti v Podgori. »To razmesarjeno poginulo žival so gledali tudi otroci, ki po pločniku, sicer na drugi strani ceste, hodijo v šolo. Še dobro, da je bilo bolj mrzlo, sicer bi tudi pošteno smrdelo,« je pripomnil in dodal, da mu je lovec svetoval, da naj pokliče na številko 112 in da bodo od tam zadevo posredovali pristojnim službam. To je tudi storil, a je bila žival po štirih dneh še vedno tam.

Za odvoz poginulih živali, ne glede na to, kje se pojavijo, poskrbi veterinarsko-higienska služba, v kateri so pojasnili, da omenjene poginule lisice nimajo v evidenci, sicer pa lahko ljudje oddajo naročilo za odvoz 24 ur na dan. Pokličejo lahko na telefonske številke 07 33 25 801, 01 47 79 353 ali 01 47 79 150, lahko pa oddajo tudi spletno naročilo na spletni strani veterinarske fakultete, pod zavihkom NVI, kjer nato izberejo zavihek veterinarsko-higienska služba. Sicer pa lahko, če naletite na poginulo žival, pokličete na številko 112, navadno se vse skupaj zelo hitro uredi.

Članek je bil objavljen v decembrski tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Imate tudi vi pohvalo, kritiko, vprašanje?

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro. Lahko nam tudi pišete na urednistvo@dolenjskilist.si.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava