DL: Avsenikov dolenjski glas

29.2.2024 | 13:20

DL: Avsenikov dolenjski glas

Dolenjka z Otočca Lucija Selak (desno) že skoraj pet let poje pri Ansamblu Saša Avsenika, vnuka pokojnega Slavka Avsenika. Ta gorenjska zasedba nadaljuje glasbeno dediščino slovitih Avsenikov, ki so v vseh letih delovanja dosegli svetovno prepoznavnost. Lucija je zdaj že polna izkušenj, čeprav se je omenjeni narodno-zabavni zasedbi pridružila kot popolna začetnica, ki je bila izbrana na avdiciji.

Pri Selakovih doma je bila sicer vedno pri hiši frajtonarica in tudi Lucija je pri desetih letih dobila svojo, ki ji jo je kupil oče. Začetke igranja je najprej osvajala po posluhu, potem pa se je začela učiti pri članu Mladih Dolenjcev Tomažu Kastelicu. Na poti glasbenega razvoja so ji pomagali številni mentorji – Irena Yebuah Tiran, Mitja Mastnak, Brigita Vrhovnik Dorič in Željka Predojevič Korošec, prav vsak od njih pa ji je dal ogromno znanja in podpore.

Prvi valček z Avseniki z naslovom Skozi leta je posnela leta 2021, danes pa je enakovredna članica zasedbe, ki gostuje na številnih svetovnih odrih. Med drugim so Avseniki tudi letos nastopili v Avstriji na tako imenovanem Woodstocku pihalne glasbe in navdušili.

Lucija pa je ponosna tudi na svoje prejšnje delo medicinske sestre, saj je bila ena izmed nastopajočih ob 60-letnici zdravstvene šole v Novem mestu. Na fotografiji je z nekdanjo razredničarko Barbaro Cesar.

Članek je bil objavljen v januarski tiskani številki Dolenjskega lista

Robert Kokol/Foto Asja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava