Vesela novica! Franc Mihelič spet igra!

1.3.2024 | 13:20

Franc in Bernarda Mihelič - februar 2024 (Foto: Tadej Mihelič)

Franc in Bernarda Mihelič - februar 2024 (Foto: Tadej Mihelič)

Z veseljem vam sporočamo, da je Franc Mihelič po dolgotrajni terapiji, številnih obsevanjih in zahtevnem kirurškem posegu spet začel igrati.

Približno pred letom in pol se je razširila novica, da je Franc Mihelič, eden najbolj priznanih slovenskih glasbenikov, zbolel za rakom in da so mu dnevi šteti. Ko dlje časa ni bilo nobenih novic o Miheličevem zdravstvenem stanju, so se začele širiti še druge govorice.

Danes vam z veseljem sporočamo, da je Franc Mihelič po dolgotrajni terapiji, številnih obsevanjih in zahtevnem kirurškem posegu na črevesju spet začel igrati. 

Franc Mihelič: "Družina mi veliko pomeni, ne samo v javnem glasbenem nastopanju, ampak nasploh. Pravo vrednost sem še posebej odkril zdaj, ko sem bil bolan. Vsi so mi izjemno stali ob strani, vsi so mi ves čas vsestransko pomagali, vsi so me bodrili in zelo pozorno skrbeli zame. Zdaj pa je rezultat tu – spet sem zdrav in spet igram!"

Ansambel Franca Miheliča (Foto: osebni arhiv)

Ansambel Franca Miheliča (Foto: osebni arhiv)

Franc se javno zahvaljuje tudi vsem tistim, ki so mu pomagali povrniti zdravje. To so osebna zdravnica iz ZD Ribnica Alenka Nadler Žagar, dr. med., nadomestni zdravnik iz ZD Ribnica Luka Valčić, dr. med., patronažni medicinski sestri Dominika Arko in Renata Troha, zdravniki specialisti in onkologi na OI Ljubljana: kirurg, dr. Ibrahim Edhemović, kirurg dr. Erik Brecelj, onkologinja, dr. Marija Ignjatović, onkolog in radiolog dr. Peter Korošec. Franc dodaja: "Res iskrena hvala! V javnih medijih je povedanega in zapisanega vse preveč slabega o našem zdravstvu. Sam imam popolnoma drugačno izkušnjo: vsi našteti so mi pomagali izjemno strokovno, srčno in nesebično."

Franc znova vsak dan igra in sklada nove viže. Trenutno jih ima okoli trideset. Porajajo pa se še naprej nove in nove. V načrtu ima,  da jih bo z ansamblom v letu dni posnel vsaj za nov nosilec zvoka, v prihodnosti pa vsekakor dva.

Pri tem mu gre na roko to, da bo tudi v bodoče lahko snemal v domačem, sinovem studiu. Tadej ima namreč enega najboljših snemalnih studiev pri nas, zato ni čudno, da so pri njem snemali nove skladbe mnogi domači ansambli, pa tudi popevkarji. Tadej je znan – podobno kot oče – po izjemni natančnosti. Njegovemu ušesa ne uide prav nobena napaka. V minuli seriji TV oddaj V petek zvečer pa je bil tudi zadolžen za oblikovanja zvoka.

Franc Mihelič pravi, da letos ne bo igral na veselicah in tudi za vnaprej ima nekoliko drugačne načrte kot prej. " Načrtujem, da bomo imeli prihodnje leto samo še koncertne nastope oziroma bomo kot ansambel nastopali kot gostje. Veselice pa so za naša leta pač prevelik štrapac."

Franc Mihelič je torej uspešno prestal hudo bolezen. To nedeljo pa bodo mnogi ljubitelji njegove glasbe še posebej veselo dvignili kozarce, rekoč: "Dragi Franc, kol'kor kapljic, tol'ko let!" Franc Mihelič bo namreč v nedeljo praznoval svojo petinsedemdesetletnico! Francu vsi Veseljaki kličemo "NA ZDRAVJE!".

J.U./ I.S.
Veseljak.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava