DL: Veselje ob srečanju

6.3.2024 | 13:00

DL: Veselje ob srečanju

Advent v Kostelu, ki so ga članice društva Nežica pripravile prvič, je privabil lepo število obiskovalcev in občudovalcev ročnih stvaritev pridnih žensk. To je bila tudi priložnost za nepričakovana srečanja nekdanjih znancev oziroma znank, ki so jih ne tako dolgo tega družile novinarske poti – tudi Mojco, Petro in Simono.

Kostelka Mojca Skender, nekdanja dopisnica Radia Slovenija s širšega Kočevskega, je, potem ko je odložila mikrofon, vstopila v vrste društva z željo, da čim več izbrska iz zaprašene skrinje domače dediščine. To ji uspeva z odliko, saj je v štirih letih s skupino prizadevnih pripravila tri odmevne razstave, ki v kostelski grad in kočo pod njim privabljajo številne obiskovalce.

Petra Šolar iz Kočevja, tudi članica društva, je pred tremi leti pomahala v slovo nezanesljivi novinarski karieri in postala projektna vodja v Razvojnem centru Ribnica - Kočevje.

Žurnalistika Simona Fajfar iz Konca, vasi pri Kočevju, je sicer ostala zvesta novinarstvu, in čeprav ni članica tega društva, je iz spoštovanja do vsega, kar prijateljici ustvarjata v prostem času, z obiskom počastila razstavo. Srečen nasmeh treh dam pove več kot sto besed.

Članek je bil objavljen v januarski tiskani številki Dolenjskega lista

Foto: Milan Glavonjić

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava