PGD Otočec: Podelitev napredovanj in priznanj

9.3.2024 | 12:40

Delovno predsedstvo

Delovno predsedstvo

Miha Jerman, prejemnik gasilske plamenice I. stopnje

Miha Jerman, prejemnik gasilske plamenice I. stopnje

Veteran Janez Novak, prejemnik odlikovanja I. stopnje

Veteran Janez Novak, prejemnik odlikovanja I. stopnje

V soboto, 17. februarja, so imeli gasilci PGD Otočec 117. redni letni občni zbor, ki so ga začeli s slovensko himno. Zbora so se udeležili Jože Zoran kot delegat Gasilske zveze Novo mesto, predstavniki sosednjih prostovoljnih gasilskih društev in civilnih društev ter domači gasilci. Navzoče je pozdravil predsednik društva Otočec Aleš Gričar, ki je dejal, da je v društvu 151 članov, 101 odrasel in 50 mladih. Z enominutnim molkom so počastili spomin na lani umrlega Franca Ivnika, ki je bil 23 let predsednik PGD Otočec, od leta 2014 pa častni član PGD Otočec, ter Avguština Teropšiča, botra gasilskega avtomobila Mazda.

Na občnem zboru so predstavili minulo delo v poročilih predsednika, poveljnika, nadzornega odbora, komisije za veterane, članice in mladino. Občnemu zboru so se predstavili novi mladi člani. Veseli jih vpis novih članov, saj je tako gasilstvo živo. V preteklem letu so nabavili potopno črpalko, kabel, vedrovko, gasilske svečane obleke in majice. Obnovili so gasilski stolp na gasilskem domu. Mladi so se tudi v preteklem letu udeležili izobraževanj in tekmovanj. Izvedenih je bilo 14 intervencij. Predsednik društva Aleš Gričar je podal program dela za leto 2024, poleg rednih aktivnosti bodo zamenjali okna na gasilskem domu, uredili sejno sobo in vodovodno omrežje. Razstavili so slikovno gradivo o aktivnostih v letu 2023.

Podelili so napredovanja in priznanja zaslužnim članom. Veseli jih, da je šest članov prejelo čin gasilca-pripravnika, tako da bodo lahko v kratkem pomladili operativno enoto. Podelili so priznanja in značke za 10, 30, 40, 50 in 60 let aktivnega dela v gasilski organizaciji. Aktivnim članom so za njihovo požrtvovalnost podelili priznanja: mladina je prejela mladinska priznanja, člani pa priznanje gasilske zveze I., II. in III. stopnje. Veteranoma Jožetu Žagarju in Leopoldu Novaku je Gasilska zveza Slovenije podelila odlikovanja II. stopnje, Janezu Novaku pa odlikovanje I. stopnje. Požrtvovalnim aktivnim članom, ki delujejo v operativi in vzgoji gasilske mladine je Gasilska zveza podelila gasilsko plamenico: Marjani Jerman in Miranu Zupančiču III. stopnje, Alešu Gričarju II. stopnje in Mihi Jermanu plamenico I. stopnje. Z zbora sta predstavnika otoških gasilcev, Jože Žagar in Andrej Ivnik, odnesla na grob lani umrlega Franca Ivnika ikebano in svečo.

Po uspešno opravljenem zboru je sledilo druženje s pogostitvijo.

Helena Murgelj

Galerija

_zzPGD (1)
_zzPGD (2)
_zzPGD (3)
_zzPGD (4)
_zzPGD (5)
_zzPGD (6)
_zzPGD (7)
_zzPGD (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava