Občni zbor DU Dobova-Kapele: Bilo je delovno in veselo

10.3.2024 | 11:00

Zahvala predsedniku

Zahvala predsedniku

Delovno predsedstvo

Delovno predsedstvo

Gosti

Gosti

Članstvo

Članstvo

V petek, 1. marca 2024, smo se člani Društva upokojencev Dobova-Kapele zbrali na Občnem zboru društva v gostišču Erban v Župelevcu. Kot je ugotovila verifikacijska komisija, nas je bilo kar lepo število, skupaj z gosti blizu 200.

Poročila o delu društva, poročilo predsednika, blagajničarke, posameznih sekcij in nadzornega odbora, so bila jasna in enoglasno potrjena. Prav tako je bil sprejet tudi program dela društva za leto 2024, ki je zelo bogat: vsebuje delo posameznih sekcij (kulturno umetniške, šprotne, sekcije STAREJŠI – STAREJŠIM, ...), sodelovanje z drugimi društvi, izleti, udeležba na različnih srečanjih in že utečeno sodelovanje z društvi iz sosednje R Hrvaške.

Podeljenih je bilo veliko število zahval za dosedanje delo, tako nekaterim poverjenicam kot tudi dolgoletni blagajničarki Olgi Petan in dolgoletnemu predsedniku Slavku Bokorju.

Oba bosta ostala aktivna člana društva, ne bosta pa več opravljala teh funkcij.

Posebej ganljivo je bilo slovo od predsednika Slavka Bokorja, ki je v teh dvajsetih letih opravil res velikansko delo in prepoznavnost društva v lokalni skupnosti. Nova predsednica, Biserka Čančer, se zaveda, da stopa v zelo velike čevlje, saj je društvo številčno, aktivno in program dela pester in bogat.

Posebna priznanja je podelila tudi gospa Jožica Sušin v imenu Področnega združenja DU Posavja.

Program občnega zbora je bil zelo pester. V uvodnem delu so tako nastopili: vokalna skupina UP, folklorna skupina z harmonikarjem Edijem Blaževičem in Zdenka in Andrej Pinterič. Sam občni zbor je na začetku pozdravil tudi župan Občine Brežice, gospod Ivan Molan, ki je s strani društva prejel posebno zahvalo za vso pomoč pri organizaciji lanskoletnega srečanja v Dobovi.

Po uradnem delu občnega zbora so sledili še pozdravi gospe Jožice Sušin, predsednice DU Brežice, gospoda Marka Avbarja, člana Sveta KS Dobova, gospe Branke Stergar, predsednice Turističnega društva Dobova, gospoda Draga Iljaža, predsednika KUD Dobova in pozdravi iz sosednjega društva občine Brdovec iz Hrvaške (predstavniki iz Ključa in Drenja).

Zbor smo zaključili s plesom do poznih ur!

Znamo se zabavati, znamo najti veliko interesnih področij! Pridružite se našim sekcijam (pevkam, folklori, športnikom pri pikadu, kegljanju, streljanju, na izletih, ...). Veseli vas bomo!

Za društvo zapisala:
Biserka Čančer

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava