Osmo srečanje članic PGD Otočec

13.3.2024 | 13:00

Osmo srečanje članic PGD Otočec
Osmo srečanje članic PGD Otočec
Osmo srečanje članic PGD Otočec

V prazničnem marcu, v soboto, 9. marca, smo se srečale članice PGD Otočec. To je bilo osmo srečanje, saj se od leta 2020, ko se je začela korona, nismo več srečale. Članice od lani vodi Marjana Jerman, prevzela ga je od Zdenke Dragman.

Povabilu se je odzvalo 10 gasilk, najstarejša med njimi 77-letna Karolina Žagar. Srečanja se je udeležil tudi poveljnik PGD Otočec Miha Jerman. Vse zbrane je pozdravila in nagovorila vodja komisije za članice Marjana Jerman in pozdravila vse tudi v imenu predsednika društva Aleša Gričarja, ki se žal ni mogel udeležiti tokratnega srečanja. Vsem gasilkam pa je čestital za praznik in nam zaželel prijetno druženje.

Z aktivnostmi, ki smo jih opravljale doslej, bomo nadaljevale. Na srečanju smo spregovorile o položaju žensk, osredotočile smo se na gasilsko statistiko in opravljanje nalog članic v našem društvu. Članice delujejo na vseh področjih in v organih odločanja PGD Otočec ter so popolnoma enakopravne moškim tovarišem. Članici Marjana in Lara sta mentorici mladini, slednja vodi tudi mladinsko komisijo. Najstarejša naša članica je 92-letna Olga Vidic, ki sedaj prebiva v Domu starejših občanov Novo mesto. Dogovorile smo se, da jo obiščemo.

Poveljnik PGD Otočec Miha Jerman se je ob tej priložnosti članicam zahvalil za njihov trud v gasilstvu in nam čestital ob prazniku ter vsaki izročil lončnico z narcisami. Po večerji in prijetnem srečanju je nastala skupinska fotografija.

Helena Murgelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava