Prireditev v počastitev dneva žena v Žabji vasi

15.3.2024 | 09:45

Prireditev v počastitev dneva žena v Žabji vasi
Prireditev v počastitev dneva žena v Žabji vasi

Krajevna skupnost Žabja vas je na predvečer svetovnega dneva žena ponovno združila krajane in goste v praznovanju svetovnega dneva žena, tokrat že drugič, s čimer postaja ta dogodek tradicionalen. Prireditev je odprl predsednik krajevne skupnosti z nagovorom, v katerem je izpostavil pomen praznovanja dosežkov žensk in njihove ključne vloge v družbi.

"8. marec ni zgolj datum, ampak odsev neomajne volje in duha žensk po vsem svetu," je poudaril predsednik, spodbujajoč vse prisotne, da se zahvalijo ženskam v svojem življenju. Njegove besede so bile več kot le poklon; bile so poziv k nadaljevanju boja za enakost in priznavanje ženskih pravic.

Dogodek je obogatilo več kratkih recitalov in glasbenih točk. Recitacije in občuteno zapete in zaigrane pesmi so z različnimi umetniškimi izrazi slavile žensko ustvarjalnost, energijo in moč ter prispevale k prijetnemu vzdušju.

Dogodek se je zaključil s sproščenim druženjem, saj so se udeleženci lahko posladkali in nazdravili z domačim vinom, delili svoje misli in izkušnje ter tako še dodatno utrdili občutek pripadnosti. Z drugim uspešno organiziranim večerom na predvečer svetovnega dneva žena se je v Žabji vasi utrdila tradicija, ki ne le časti ženske, ampak tudi krepi vezi med krajani.

Avtorica: Irena Šega

Galerija

_zzprireditev (1)
_zzprireditev (10)
_zzprireditev (11)
_zzprireditev (12)
_zzprireditev (13)
_zzprireditev (2)
_zzprireditev (3)
_zzprireditev (4)
_zzprireditev (5)
_zzprireditev (6)
_zzprireditev (7)
_zzprireditev (8)
_zzprireditev (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava