DL: Rekorder Trdinovega vrha

21.3.2024 | 13:30

DL: Rekorder Trdinovega vrha

Gorjanci imajo novega rekorderja. To je postal Boštjan Kranjčič, ki ga prijatelji poznajo po vzdevku Bošti. Lani je namreč kar 202-krat osvojil Trdinov vrh. Ko se je povzpel dvestotič, je bilo to videti čisto po olimpijsko, z baklami in slovensko zastavo, spodbujala ga je družba prijateljev (na fotografiji) in njegova družinica – žena Kaja ter otroka Eva in Jan, ki se mu na Gorjancih pridružijo zlasti ob koncu tedna.

Seveda je ekipa vse to posnela, posnetek pa je zakrožil po družbenih omrežjih. Neka komentatorka je hudomušno pokomentirala, da je bil Boštjan lani večkrat na Trdinovem vrhu kot ona v službi. In če malo pomislimo, ta trditev pri marsikom drži.

Sicer pa je Boštjan nekdanji košarkar rekreativec, ki se je po poškodbi kolena in operaciji znašel v pohodništvu in teku, obožuje pa tudi smučanje. Gorjance je kot otrok redno obiskoval že s starši in s pogledom v dolino okužil tudi svojo mlado družinico. H Gospodični ali pa na Trdinov vrh gre najpogosteje kar sam – pred službo ali po njej. Pravi, da Gorjanci nanj delujejo kot magnet, saj ga ves čas vabijo k sebi, v naravo, med prijatelje. Za pohodništvo in zdrav način življenja je navdušil tudi ženo in oba otroka, vsi trije obožujejo tudi smučanje, 7-letna dvojčka Eva in Jan pa v novomeškem Kempo-Arnisu trenirata borilne veščine. Tudi letos so Gorjanci Boštija že večkrat zvabili na Trdinov vrh in h Gospodični.

Fotografija je nastala ob njegovem lanskem 200. vzponu, ko so ga na Trdinovem vrhu zmagoslavno medse vzeli prijatelji (od leve proti desni) Damir, Jure, Nejc, Darko, Alen, Ervin, Mitja, Anže in Niki.

Članek je bil objavljen v januarski tiskani številki Dolenjskega lista

R. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava