DL: O čakalnih vrstah (ni čudno!) in sodiščih (eno odloči tako, drugo drugače)

22.3.2024 | 14:30

DL: O čakalnih vrstah (ni čudno!) in sodiščih (eno odloči tako, drugo drugače)
Simbolni sliki (arhiv DL)

Simbolni sliki (arhiv DL)

Poklical je bralec iz Novega mesta, ki je imel prejšnji teden, ko so zdravniki stavkali, pregled v bolnišnici. »Sem že v letih, da me niso mogli prenaročiti. Bilo nas je kakšnih sedem v čakalnici, vendar so nekateri na pregled čakali tudi po več ur. Pa tudi prej, ko niso stavkali, sem opazil, da je bil nekdo v ambulanti pet ali deset minut, nato pa so naslednjega poklicali šele čez 45 minut. Nič čudnega, da so takšne čakalne vrste. To bi bilo treba res nekako spremeniti,« je menil.

Ob tem se je navezal tudi na slovensko sodstvo. Kot pravi, težko razume, da v nekaterih zadevah neko sodišče odloči tako, nato pa višje sodišče sodbo kar razveljavi. »To pomeni, da prvi sodnik ni dobro opravil svojega dela, če potem drugi ugotovijo, da je potrebno ponovno sojenje. Še noben sodnik ni bil zato kaznovan ali kako drugače odgovarjal. Včasih imam občutek, da je zelo odvisno, kateri sodnik ti sodi in kje ti sodijo,« je še dodal.

Članek je bil objavljen v tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Imate tudi vi pohvalo, kritiko, vprašanje?

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro. Lahko nam tudi pišete na urednistvo@dolenjskilist.si.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava