Tradicionalna prireditev Materam in ženam v Straži

25.3.2024 | 11:10

Tradicionalna prireditev Materam in ženam v Straži

V torek, 19. marca, je v Kulturnem domu v Straži potekala tradicionalna prireditev Materam in ženam, ki jo že vrsto let skupaj pripravljata Kulturno umetniško društvo Straža in OŠ Vavta vas. Vse zbrane je na začetku pozdravila Ela Novak Kren v imenu Kulturno-umetniškega društva Straža in recitirala svojo avtorsko pesem Tudi babica je mama.

V kulturnem programu so se s pesmijo o mami in plesom predstavili najmlajši iz vrtca Krkine lučke pod vodstvom vzgojiteljic Damjane in Sare. Prireditev sta vodili osnovnošolki Neža in Elena. Pomočnica ravnateljice OŠ Vavta vas Bogdana Hočevar je spregovorila o ženski in o njeni neprecenljivi vlogi v življenju. V ospredju so bile mame in njihova velika ljubezen. Predstavili so se recitatorji OŠ Vavta vas s pesmimi o mamah. Nastopili so instrumentalisti na flavti, diatonični in klavirski harmoniki. Predstavila se je skupina s pesmijo in uprizoritvijo Rože za mamo. Učenci so v zboru ob klavirski spremljavi zapeli pesmi pod vodstvom Petre Bukovec. Navdušili so gledališčniki, učenci interesne dejavnosti, s predstavo Jaz sem najmočnejši. Domišljavi volk se sprehaja po gozdu in se baha s svojo močjo pred zajčkom, Rdečo kapico, tremi prašički in sedmimi palčki. Le malo zeleno bitjece se ga ne ustraši in pove, da je najmočnejša mama. Prireditev je popestrila otroška folklorna skupina Brbučki iz OŠ Vavta vas, ki deluje v sklopu Turističnega društva Straža, s spletom Miši v žaklju pod vodstvom mentoric Petre Kukman in Petre Bukovec. Splet je združeval pesem, ples in igro.

Ela in Robi Kren sta se v imenu Kulturno-umetniškega društva Straža zahvalila vsem mentorjem prireditve z lončnico in mladima voditeljicama z darilcem v vrečki. Obiskovalci, ki so napolnili dvorano straškega doma, so bili nad nastopom mladih navdušeni in so vse nastopajoče nagradili z močnim aplavzom.

Helena Murgelj

Galerija

_zStraza (1)
_zStraza (10)
_zStraza (2)
_zStraza (3)
_zStraza (4)
_zStraza (5)
_zStraza (6)
_zStraza (7)
_zStraza (8)
_zStraza (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava