Vinsko-kulinarični večer na Grmu Novo mesto z vini kleti Kmečke zadruge Krško

26.3.2024 | 10:50

Vinsko-kulinarični večer na Grmu Novo mesto z vini kleti Kmečke zadruge Krško

Tudi na prvem spomladanskem vinsko-kulinaričnem večeru v četrtek, 21. marca, so nas družili vino, kulinarika, glasba in prijetne zgodbe s strani ge. Mojce Kranjec iz Vinske kleti Kmečke zadruge Krško, ob povezovanju mentorja dijakov in študentov Francija Mežiča. Kot običajno so za glasbeni uvod poskrbeli učenci in mentorji glasbene šole Marjana Kozine iz Novega mesta.

Seveda so bili glavni igralci v kuhinji in strežbi naši dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto in študenti Višje strokovne šole z mentorjema Francijem Mežičem in Andrejo Dvojmoč. Pripravili so bogat pethodni meni in ga postregli ob izbranih vinih iz Vinske kleti Kmečke zadruge Krško.

Tokratni vinsko-kulinarični večer na Gostišču na trgu, v Hiši kulinarike in turizma, je bil izredno prijeten, kar so občutili tudi gostje iz vrst lokalnih ljubiteljev oz. leskovških podpornikov vinske kleti Krško in ga sklenili s pesmijo. Gostje so med drugim opazili in pohvalili predanost dijakov, študentov ter mentorjev ter tudi okusno pripravo prostora, vključno z aranžmaji izpod rok cvetličark Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije.

Še enkrat smo lahko pokazali, da pedagoški proces gostinca ne more potekati le v učilnici ali virtualno, temveč tudi na učnem poligonu Medpodjetniškega izobraževalnega centra, kjer se mladi pripravljajo na realni sektor. Se že veselimo naslednjega dogodka v mesecu aprilu.

dr. Mateja Colarič Bajc, ravnateljica OE Višja strokovna šola,
Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma

Galerija

_zvini (1)
_zvini (10)
_zvini (11)
_zvini (12)
_zvini (13)
_zvini (14)
_zvini (15)
_zvini (16)
_zvini (17)
_zvini (18)
_zvini (19)
_zvini (2)
_zvini (3)
_zvini (4)
_zvini (5)
_zvini (6)
_zvini (7)
_zvini (8)
_zvini (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava