Občni zbor Etnološkega društva Prforcenhaus

27.3.2024 | 11:10

Občni zbor Etnološkega društva Prforcenhaus
Občni zbor Etnološkega društva Prforcenhaus
Občni zbor Etnološkega društva Prforcenhaus

Po pozdravnem nagovoru predsednika društva Jureta Kovačiča in izvolitvi voditelja občnega zbora Francija Cvilbarja je sledil nagovor župana občine Kostanjevice na Krki Roberta Zagorca in povabljenih gostov iz pobratenega društva Markovcev. Župan se je je najprej zahvalil, tako kot gostje, za povabilo, pohvalil je samo delovanje društva, da tako dolgo časa vzdržuje tradicijo, hkrati ga pa tudi veseli, da v društvu delujejo tudi mlajši člani, kar pomeni, da sama tradicija ne bo izumrla, občina pa mu bo še naprej po svojih močeh stala ob strani oz. podpirala delovanje društva.

Sledilo je poročilo o delu za lansko leto in plan dela za naprej. V lanskem letu so se udeležili povork v Markovcih, Samoboru, Dobovi, izvedli pokop Kurenta, svoje like predstavili v nakupovalnem centru Qlandia, domu starejših občanov, izvedli, kot pravijo  bira vina, sodelovali pri Kostanjeviški noči itd. Po finančnem poročilu, poročilu nadzornega odbora, je sledil plan za 2024 in točka razno. V letošnjem letu so se tako kot lani udeležili pustnih povork, delovali na samo promociji, izvedli pokop Kurenta, v planu so izleti, upajo, da bo letošnja bira vina kaj boljša kot lani, skratka, posvetiti se nameravajo še bolj marketingu in seveda sodelovati še naprej z ostalimi društvi, občino, oz. delovati po pravilniku društva Prforcenhaus.

Pod točko razno je bilo veliko govora o arhivu in opremi društva, ki ga imajo. Dogovarjajo se še, da bi ga preselili v nove prostore v Lamutovem salonu, ker sedaj plačujejo najemnino za prostor, kjer imajo arhiv, v salonu, katerega so dobili v najem od občine, pa ni potrebno plačevati, potem o sami izvedbi kostanjeviške noči in seveda, kako zmanjšati finančne odhodke.

Po vseh predlogih se je predsednik zahvalil vsem, ki so pomagali pri izvedbah prireditev društva, pred večerno pogostitvijo pa so prejeli od pobratenega etnološkega društva Markovci še simbolično darilo - zvonec.

Anton Hruševar

Galerija

_zzzbor (01)
_zzzbor (02)
_zzzbor (03)
_zzzbor (04)
_zzzbor (05)
_zzzbor (06)
_zzzbor (07)
_zzzbor (08)
_zzzbor (09)
_zzzbor (10)
_zzzbor (11)
_zzzbor (12)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava