Karate klub Brežice organiziral IMGKA pokal 2024 v borbah

29.3.2024 | 09:00

Karate klub Brežice organiziral IMGKA pokal 2024 v borbah

V četrtek, 28.3.2024, je Karate klub Brežice organiziral IMGKA POKAL 2024 v športnih bojih in borbah na tarčo. Člani so glede na starost in izkušenost tekmovali v dveh vrstah borb. Tekmovanja so se udeležili šolarji iz 11-ih okoliških osnovnih šol (Brežice, Cerklje ob Krki, Globoko, Dobova, Velika dolina, Stari grad, Pišece, Podbočje, Artiče, Šmarjeta in Bregana).

Mlajši otroci so se preizkusili v boju na tarčo, kjer se nasprotnika ne dotikata. Med njima namreč stoji tarča, na katero izvajata borbeno tehniko. S to vajo otroci začnejo spoznavati borbeno gibanje in tehniko, hkrati pa so zavarovani pred udarci še neveščih borcev. Tekmuje se tako, da morata karateista v omejenem času pokazati moč, eksplozivnost, natančne in prepričljive udarce ter dobro telesno pripravljenost. Sodniki na podlagi omenjenega nato določijo zmagovalca boja.

Zmagovalci borbe na tarčo so postali: Rene Planinc (OŠ Cerklje ob Krki), Leon Povh (OŠ Velika Dolina), Vid Baškovč (OŠ Brežice), Silvija Fuks (OŠ Brežice) ter Vanessa Volčanjšek Tomažin (OŠ Velika Dolina).

V starejših kategorijah pa so potekale že prave športne borbe. Karateista, zavarovana z borbenimi rokavicami, se s tehniko, ki so jo mlajši člani izvajali na tarčo, borita en proti drugemu. Ocenjevanje je podobno, a je tokrat borba bolj dinamična. Karateisti lahko z rokami in nogami udarjajo v glavo in telo, pri mlajših kategorija brez dotika, pri nekoliko starejših pa je dotik dovoljen pri udarcu v telo. Borec tako pokaže telesno pripravljenost in dobro tehniko, hkrati pa mora predvidevati udarce nasprotnika in se temu primerno braniti.

Zmagovalci športnih bojev so postali: Aljoša Sotelšek (OŠ Globoko), Arijan Župevc (OŠ Brežice) ter Gašper Štern (OŠ Brežice).

Naši člani vsako leto kažejo več zanosa in športnega duha, kar se pozna na njihovem napredku v tehniki in medsebojni podpori. Borba namreč ni zgolj pretepanje, temveč terja preciznost, vztrajnost in spoštovanje sebe ter drugih. Dober borec se bo veselil tako lastnega uspeha kot uspeha nasprotnika, svoj neuspeh pa uporabil kot priložnost za učenje. Tako človek postane dostojanstven borec, ne zgolj v karateju, temveč v življenju.

KK Brežice

Galerija

_zzkkbr (1)
_zzkkbr (10)
_zzkkbr (11)
_zzkkbr (12)
_zzkkbr (13)
_zzkkbr (14)
_zzkkbr (15)
_zzkkbr (16)
_zzkkbr (17)
_zzkkbr (18)
_zzkkbr (19)
_zzkkbr (2)
_zzkkbr (20)
_zzkkbr (21)
_zzkkbr (22)
_zzkkbr (23)
_zzkkbr (24)
_zzkkbr (25)
_zzkkbr (26)
_zzkkbr (27)
_zzkkbr (28)
_zzkkbr (3)
_zzkkbr (4)
_zzkkbr (5)
_zzkkbr (6)
_zzkkbr (7)
_zzkkbr (8)
_zzkkbr (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava