Po skoraj dveh letih Cedevita Olimpija spet v Štuklju

30.3.2024 | 09:00

Po skoraj dveh letih Cedevita Olimpija spet v Štuklju

V soboto, 30.3., bo ob 17. uri v Športni dvorani Leona Štuklja gostovala Cedevita Olimpija. To bo tekma 25. kroga AdmiralBet ABA lige. Naša ekipa potrebuje zmago v lovu na 13. mesto. 

Na tem mestu lepo vabljeni na tekmo, na praznik košarke.

Liga ABA, 25. krog, 30.3.
Krka – Cedevita Olimpija (17.00)

Izjavi pred tekmo:

Gašper Okorn, trener Krke:
»Za nas je predvsem pomembno, da bi igralci, ki so poškodovani, na sobotni tekmi lahko pomagali. To je v trenutku tudi največja težava. Sicer imamo dovolj časa za počitek in pripravo na tekmo. Letos smo se dvakrat že pomerili. V pokalu smo bili precej blizu, a je bila tudi Olimpija precej oslabljena. Glede na to tekmo se vračata tako Stewart kot Cobbs, ki jim pomenita ogromno. Predvsem Stewart je eden od igralcev, ki lahko nagne jeziček na tehtnicina Olimpijino stran. A vseeno… Igramo doma, vemo, v kakšnem položaju smo. Poskusili bomo, naredili bomo vse in iskali priložnost, da bi točki ostali v Novem mestu.«

Miha Cerkvenik, igralec Krke:
»Prihaja Cedevita Olimpija, ki v ABA ligi kaže zelo dobre predstave. So favoriti na tej tekmi, a bomo v svoji dvorani in pred svojimi navijači, ki jih bo upam čim več, prikazali zelo borbeno in agresivno košarko. Upam, da jih na ta način lahko presenetimo.«

Po 1. zmago

Zdaj so naše misli pri regionalnem tekmovanju. Odkar obstaja Cedevita Olimpija, je še nismo premagali v Ligi ABA. Dosedaj smo odigrali šest medsebojnih tekem. V tej sezoni smo se pomerili z zmaji v Hali Tivoli in klonili z 91:79.

Skoraj 700 dni od zadnje v Novem mestu

V minuli sezoni se z Ljubljančani nismo pomerili. Krka je igrala Ligo NLB ABA 2, Cedevita Olimpijo Ligo ABA, v pokalu Spar in Ligi NKBM pa se nismo srečali. Ob pogledu na statistiko, hitro postane jasno, da je Cedevita Olimpija zadnjič v Novem mestu gostovala 6.5. 2022. Tako bo v soboto od zadnje medsebojne tekme v Novem mestu minilo že 695 dni.

Danes bo jasno, v kakšni postavi bo Krka zaigrala proti Cedeviti Olimpijo. Zadnjo ligaško tekmo so izpustili Jan Špan, Jairus Hamilton, Marko Radovanović in Jurij Macura.

Debitirala Fila in Hostnik, Smrekar in Plut z reprezentanco

Krka prihaja na tekmo s Cedevito Olimpijo po uspehu v Škofji Loki, kjer je v sredo v domači Ligi NKBM v krepko zdesetkani postavi premagali domači LTH Castings (63:78). Prve minute v članski ekipi sta dobila naša dva mlada košarkarja Lovro Fila (letnik 2006) in Žak Hostnik (2005). S to zmago Krka ostaja vodilna v domači ligi. Sta pa v Nemčijo z reprezentanco U18 odpotovala naša košarkarja Žak Smrekar in Bine Plut.

Nagrajena Val in Janez

V Krki, naši generalni pokroviteljici, so tudi letos izbrali tri odlične mlade posameznike, uspešne na športnem in kulturnem področju, ter jim sredo podelili priznanje Krkin talent leta 2023. Prejeli so jih Tjaž Djaip Bartolj iz Atletskega kluba Krka Novo mesto, naš Val Hribar iz Košarkarskega kluba Krka in Iza Simona Udovč iz Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto. Sedmim zaslužnim posameznikom pa so za izjemen prispevek k razvoju in delovanju društva ali ustanove, dolgoletno uspešno, predano in ustvarjalno delo, spodbujanje k sodelovanju in spoštovanju, aktivno vlogo pri predajanju znanja in vrednot mladim ter dejavno predstavljanje sponzorja podelili posebne zahvale. Med temi nagrajenci je bil tudi Janez Papež, ki že 25 let varno in srečno prevaža naše košarkarje doma in na tujem.

KK Krka

Zvočni zapisi

Gašper Okorn

Miha Cerkvenik

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava