Iz babičine shrambe: okusna krompirjeva zloženka

1.4.2024 | 15:00

Iz babičine shrambe: okusna krompirjeva zloženka

Za spremembo, ko ne vemo več, kaj bi skuhali, in da se ne naveličamo krompirja. K okusnosti te jedi prispevajo klobase, ki jih kombiniramo z zelenjavo; sama najraje dodam ohrovt. Kdor ga ne mara, lahko namesto njega uporabi zamrznjeno špinačo, grah, por … Medtem ko se peče, pripravimo še veliko skledo solate in okusno kosilo ali večerja je nared.

Sestavine

·         8 srednje velikih krompirjev

·         1 čebula

·         1 par klobas

·         500 g ohrovta

·         1 jajce

·         4 žlice nastrganega sira

·         1 zavojček mocarele

·         sol, poper, olivno olje

Priprava
1. Krompir skuhamo in olupimo. Ohrovt očistimo, na grobo natrgamo, operemo in skuhamo, odcedimo.

2. V ponvi na malo olja prepražimo na grobo sesekljano čebulo, zraven damo meso klobase, brez ovoja. Vse skupaj pražimo 5 minut, po potrebi dodamo nekaj žlic vode. H klobasi v ponev dodamo še skuhan in odcejen ohrovt ter na majhnem ognju kuhamo še od 5 do 10 minut.

3. Olupljen krompir pretlačimo s tlačilko za krompir ali kar z vilicami. Posolimo, popopramo, dodamo riban sir, eno celo jajce in vse zmešamo v gladko zmes. Pekač obložimo s peki papirjem in po njem razporedimo pol krompirjeve zmesi. Ta naj bo približno 1 cm na debelo. Čez krompir razporedimo klobase in ohrovt. Mocarelo narežemo na tanke rezine in položimo čez vse. Pokrijemo s preostalo krompirjevo zmesjo. Zgornji del z vilicami ali lopatko poravnamo. Po želji potresemo še z nekaj žlicami ribanega sira. Pečemo na 180 stopinjah Celzija od 30 do 40 minut.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 12., 19. marec, 2024.

Metka McCully Žigon

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava