Moj najljubši recept: odlični puhasti vaflji

6.4.2024 | 17:20

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

25. marca, na materinski dan, smo praznovali tudi mednarodni dan vafljev. Nina Strnad pravi, da je zanje našla odličen recept. Pri njih doma gredo za med.

Sestavine

250 g moke
1 vrečka pecilnega praška
večji ščep soli
2 žlici sladkorja
2 jajci
300 ml mleka
80 ml stopljenega masla/olja
vaniljev izvleček

Priprava

1. Vklopimo pekač za vaflje.
2. Jajčni beljak stepemo v čvrst sneg.
3. V eni posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi mleko, stopljeno maslo in jajčni rumenjak. Vsebino iz obeh posod združimo, premešamo ter počasi in nežno dodajamo jajčni beljak.
4. Ko je masa enotna, jo z veliko žlico nanesemo na sredino pekača, zapremo in počakamo, da se zlato zapeče (pribl.  5 min).
5. Postrežemo s čokoladnim namazom, marmelado, gozdnimi sadeži, smetano ali drugim želenim dodatkom.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 12., 19. marec, 2024.

Lara Jelen

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava