Moj najljubši recept: odlični puhasti vaflji
6.4.2024 | 17:20
25. marca, na materinski dan, smo praznovali tudi mednarodni dan vafljev. Nina Strnad pravi, da je zanje našla odličen recept. Pri njih doma gredo za med.
Sestavine
250 g moke
1 vrečka pecilnega praška
večji ščep soli
2 žlici sladkorja
2 jajci
300 ml mleka
80 ml stopljenega masla/olja
vaniljev izvleček
Priprava
1. Vklopimo pekač za vaflje.
2. Jajčni beljak stepemo v čvrst sneg.
3. V eni posodi zmešamo suhe sestavine, v drugi mleko, stopljeno maslo in jajčni rumenjak. Vsebino iz obeh posod združimo, premešamo ter počasi in nežno dodajamo jajčni beljak.
4. Ko je masa enotna, jo z veliko žlico nanesemo na sredino pekača, zapremo in počakamo, da se zlato zapeče (pribl. 5 min).
5. Postrežemo s čokoladnim namazom, marmelado, gozdnimi sadeži, smetano ali drugim želenim dodatkom.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 12., 19. marec, 2024.
Lara Jelen
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
Rebeka Dremelj z družino morala prisilno podaljšati dopust
tor, 7.5.2024
Recept: Čobanac
tor, 7.5.2024
FOTO: Ko župnik napolni dvorano. Martin Golob jo.
čet, 9.5.2024
FOTO: Na Golico
tor, 7.5.2024
Devet desetletij Ivanke Zupančič
sre, 8.5.2024