DL: Težave pri zobozdravniku - kaj pomaga fakulteta, če ni empatije ...

7.4.2024 | 17:10

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Novomeščanka nam je zaupala primer znanca, ki ponuja razmislek o upravičenosti in neupravičenosti aktualne stavke zdravnikov in zobozdravnikov. Kot pravi, imena niso pomembna, se je pa to zgodilo v novomeškem zdravstvenem domu.

Delavec, ki je tujec, je imel že nekaj časa hud zobobol. Odlašal je z obiskom, ker nima svojega zobozdravnika in ker se pri nas ne znajde dobro, a ko je bilo res hudo, je našel zobozdravnico, ki še nima dovolj opredeljenih pacientov. »A glej ga, zlomka, ta mu je dejala, da ga lahko vzame, toda najprej mora priti k njej na prvi pregled, ki pa je mogoč šele aprila. Čeprav je ponovil, da ga zelo boli in bi pomoč potreboval prej, je bil odgovor isti – da ne more priti v uri za bolečinske paciente, ker še ni opredeljen in je prej potreben prvi pregled, na tega pa naj bi moral čakati. Po nasvetu znanca je nato prišel do drugega zobozdravnika, ta je pokazal človečnost in razumevanje ter ga kot bolečinskega pacienta vzel takoj in mu rešil težavo,« pripoveduje bralka in poudari: »Kaj pomagata zdravniku fakulteta in izobrazba, če ne premore empatije in preprosto ni človek v pravem pomenu besede.«

Članek je bil objavljen v tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Imate tudi vi pohvalo, kritiko, vprašanje?

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro. Lahko nam tudi pišete na urednistvo@dolenjskilist.si.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava