Praznik vina, kruha in 'suhega sadja' - dišalo po klobasah, slanini, špehovkah, šinkih

10.4.2024 | 14:00

Praznik vina, kruha in 'suhega sadja' - dišalo po klobasah, slanini, špehovkah, šinkih
Praznik vina, kruha in 'suhega sadja' - dišalo po klobasah, slanini, špehovkah, šinkih
Praznik vina, kruha in 'suhega sadja' - dišalo po klobasah, slanini, špehovkah, šinkih
Praznik vina, kruha in 'suhega sadja' - dišalo po klobasah, slanini, špehovkah, šinkih

Društvo Domače koline, ki se je s prvim januarjem letos združilo z Društvom vinogradnikov Kostanjevica na Krki, je v marcu v gostišču Žolnir izvedlo ocenjevanje vzorcev suhomesnatih izdelkov, kruha ter vzorcev vina za kombinacijo – vinogradniška malica. Ocenjevalna komisija je imela zopet veliko dela, saj so ocenili 25 vzorcev slanine, 12 špehovk, 6 vzorcev šinka, 29 salam, 17 vzorcev klobas, 17 vzorcev kruha in 11 vzorcev vina.

Komisijo za suhomesnate izdelke (slanina, šink, klobase) so sestavljali: Dražen Beluhan, Janko Videnič, Miran Macedoni, Alojz Zorič, Silvo Vide ter rezač Franc Grabnars pomočnico Meto. V drugem prostoru pa so ocenjevali salame in špehovke - Tomaž Zorc, Andrej Košak, Drago Kramer, Jožef Zorenč, Drago Košak, Mihael Pribožič in rezač ter pobiralec Ivan Prah Ivan ter Silvo Drmaž Silvo. V komisiji za kruh so bile: Jožica Janževec, Bojana Petretič in Ana Marinkovič, vino za kombinacijo pa so ocenjevali: Matej Kuhar, Robi Jarkovič, Janko Videnič, Milan Blaženič in Franci Mežič.

Po oceni komisije za suhomesnate vzorce je bil najboljši vzorec klobas oz. je diplomo za 1. mesto prejel Blaž Vide - Šentjernej, drugi je bil Franc Kerin -Podbočje in 3. mesto Jože Arh - Leskovec pri Krškem. Špehovke: 1. mesto Kranjc Drago, 2. mesto Zorc Tomaž in 3. mesto Mikec Roman. Slanina: 1. mesto Silvo Vide - Šentjernej, 2. mesto Videnič Janko – Cerklje in 3. mesto Bučar Stane - Šetjernej in Sintič Žan - Cerklje. Kruh: 1. mesto Petretič Bojana, 2. mesto družina Marinkovič in 3. mesto Videnič Janko. Šink: 1. mesto Selak Janez, 2. mesto Beluhan Dražen in 3. mesto Levičar Peter. Salame: 1. mesto Silvo Vide, 2. mesto Jože Petkovšek – Leskovec pri Krškem in 3. mesto Peter Rebselj - Šentjernej. Vino: 1. mesto Kuhar Matej, 2. mesto Beluh Dražen in 3. mesto Videnič Janko, v kombinaciji: 1. mesto Videnič Janko, 2. mesto družina Marinkovič in 3. mesto Beluhan Dražen. 

Tudi tokrat je bilo na vrsti ugotavljanje teže izdelkov v lesenem zaboju, najbolj točno težo je ugotovila Marjeta Greffier iz Novega mesta.

Po podelitvi priznanj, katere so podelili predsednik društva Matej Kuhar, župan Robi Zagorc in Franc Kovačič ter povezovalka prireditve Ajda Lea Jakše, se je ob poizkušini vzorcev suhomesnatih dobrot, kruha in vina druženje ob glasbi ansambla Mladi Kranjci nadaljevalo pozno v noč.  

Anton Hruševar 

Galerija

_zzpraznik (1)
_zzpraznik (10)
_zzpraznik (11)
_zzpraznik (12)
_zzpraznik (13)
_zzpraznik (14)
_zzpraznik (15)
_zzpraznik (16)
_zzpraznik (17)
_zzpraznik (18)
_zzpraznik (19)
_zzpraznik (2)
_zzpraznik (20)
_zzpraznik (21)
_zzpraznik (22)
_zzpraznik (23)
_zzpraznik (24)
_zzpraznik (25)
_zzpraznik (3)
_zzpraznik (4)
_zzpraznik (5)
_zzpraznik (6)
_zzpraznik (7)
_zzpraznik (8)
_zzpraznik (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava